Hlavní obsah

Podhradský rybník přivítal první plavecké návštěvníky už v dubnu

Novinky, Michal Mucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nádherně čistá a příjemně chladivá voda (11°C) v Podhradském rybníku přivítala první návštěvníky. Kulisa Plumlovského zámku dodala koupání nezapomenutelný zážitek.

Foto: Michal Mucha

Plavci oddílu DZP TJ Haná Prostějov. V pozadí Plumlovský zámek

Článek

Některá regionální média psala, že je Podhradský rybník napuštěn a čeká pár týdnů na první návštěvníky. Proč čekat pár týdnů? Tuto otázku si položili plavci oddílu dálkového a zimního plavání TJ Haná Prostějov. Kvalitu vody i sluneční paprsky přišli vyzkoušet už teď v dubnu. A jak jsou spokojeni?

„Chodím sem už delší dobu, hned jak rozmrzl rybník, a voda je tu čistá,“ řekl emeritní předseda oddílu Ivan Novotný. „Je tu nádherné okolí a kulisa zámku dává plavání zvláštní a hezkou atmosféru,“ doplnil další člen oddílu Michal Mucha.

Podle slov loňského přemožitele kanálu La Manche a předsedy oddílu Luďka Coufala chce oddíl začít trénovat na dálkové a zimní plavání i zde. „Líbí se nám tady. Pokud to dobře dopadne, tak bychom tady chtěli uskutečnit letos na podzim jeden ze závodů zimního plavání a na Štědrý den bychom zde mohli připravit a rovněž uskutečnit naši Vánoční koupel,“ dodal předseda.

„Trochu je otravná až protivná pro volné plavání ta hráz před pláží. Přes ni se plavat rozhodně nedá,“ doplnil slova předsedy další z plavců, šéf sekce zimního plavání TJ Haná Prostějov, Milan Kýr. „Nevím, jaký má účel, ale my si s tím poradíme,“ s úsměvem doplnil jeho slova Michal Mucha, který plavecké závody většinou moderuje a je členem úzkého organizačního týmu.

Nejbližší plaveckou akcí oddílu bude Tovačovský maratón 2. června. Oddíl připravuje k tomuto sportovnímu klání i doprovodný program a zve na tuto událost širokou prostějovskou veřejnost. Bude organizován závod i pro diváky.

Více se dozvíte na nových stránkách oddílu www.tjhana.info.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám