Hlavní obsah

Podezření na černý odběr elektřiny vedlo k odhalení velkopěstírny marihuany

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dobou stále stejný scénář. Energetická společnost má podezření na černý odběr elektřiny a na konci je z toho odhalení profesionální velkopěstírny marihuany, ve které nechybí ani pilný vietnamský zahradník.

Foto: OŘ PČR Mělník

Rostliny konopí zabalené do pytlů putují v policejní dodávce do laboratoře ke zjištění množství účinné látky.

Článek

Ve čtvrtek 23. června vyslala do Dřís na Mělnicku energetická společnost svého elektrikáře za účelem demontáže elektroměrů v někdejší hospodě. Důvodem bylo zjištění odběru elektřiny i po ukončení smlouvy.

Zkušený pracovník dorazil k objektu v čase oběda a jeho uším neušel nepřeslechnutelný zvuk ventilátorů z budovy. Jakmile se rozhodl přijít napájení větrníků na kloub, náhle před sebou uviděl muže asijského původu, který měl evidentně velmi naspěch.

Elektrikář neztratil duchapřítomnost a mobilem zalarmoval policisty z obvodního oddělení PČR, kteří utíkajího muže zakrátko dopadli. Vietnamec však nebyl schopen podat řádné vysvětlení, jakým právem se v objektu zdržuje, ani kdo zde provedl neoprávněné připojení spotřebičů k síti.

Proto byli na místo ihned přivoláni kriminalisté, kteří se souhlasem soudce provedli prohlídku inkriminovaného objektu. Není pochyb, že byla opět odhalena další vietnamská pěstírna marihuany. Bylo nalezeno celkem 552 rostlin konopí, a to jak v přízemí, tak v prvním patře budovy.

Vietnamský zahradník byl eskortován do Mělníka, kde skončil v policejní cele. Na místo nálezu do Dřís současně dorazila policejní protidrogová brigáda, která provedla jak dokumentaci, tak následnou „sklizeň“.

Rostliny konopí byly odeslány na patřičnou expertizu, zařízení pěstírny skončilo v utajeném policejním skladu. Zadržený muž byl kriminalisty obviněn z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku, za což mu pro velký rozsah hrozí až pět let za mřížemi.

V sobotu 25. června byl muž na příkaz službu konajícího soudce převezen do vazební věznice. Kriminalisté v současnosti dále intenzivně pátrají po dalších možných spolupachatelích. Hodnotu „černého“ odběru elektřiny pro soud rovněž vyčísluje poškozená energetická společnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám