Hlavní obsah

Poděkování zdravotnickému personálu v první linii

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Zdravotníci v první linii vynaložili za složité situace mimořádné úsilí, zasluhují uznání nás všech. Nezapomíná ani vedení. V pátek 14. května přišli na Kliniku infekčních chorob poděkovat ředitel FN Brno prof. Jaroslav Štěrba se zdravotnickým náměstkem pro pracoviště Bohunice a Porodnice prof. Ondřejem Ludkou.

Foto: FN Brno
Článek

„Jsem hrdý na personál naší kliniky, který se v těchto těžkých dobách semkl a držel při sobě. Všichni pracovali s velkým nadšením a plným nasazením, aby zvládli tuto mimořádnou situaci, která prokázala velmi dobrou připravenost kliniky na příjem těchto pacientů, počet vyčleněných lůžek byl dostačující. Ocenil bych ještě jmenovitě zásadní podíl paní primářky Radany Pařízkové a vrchní sestry paní Drahoslavy Švábenské na zvládnutí chodu kliniky po stránce organizační,“ řekl přednosta Kliniky infekčních chorob FN Brno a LF MU prof. MUDr. Petr Husa, CSc.

Zdůraznil zároveň, že klinika byla vybavena dostatečným množstvím ochranných prostředků. Celkem zde bylo hospitalizováno 55 pacientů s covid-19, v současné době se jejich počet snížil na jednotky.

Práci personálu ocenil ředitel FN Brno prof. Jaroslav Štěrba, který poděkoval všem zaměstnancům kliniky v čele s přednostou prof. Petrem Husou, primářkou MUDr. Radanou Pařízkovou a vrchní sestrou Drahoslavou Švábenskou: „Velice si vašeho nasazení vážíme, a proto jsme se s náměstkem Ludkou rozhodli vaši kliniku navštívit jako první, abychom na místě vyjádřili své díky právě vám, kteří jste byli tzv. v první linii.“

Věřme, že obdobného uznání se dostalo všem zdravotníkům i pracovníkům jiných profesí, kteří vynaložili výjimečné úsilí a obětavost v zájmu všech občanů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám