Hlavní obsah

Poděbrady posílají do Belgie dvojnásobnou šampiónku ČR v twirlingu

Novinky, Michal Suchánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohelnice, malá vesnička ležící na Moravě o víkendu hostila Mistrovství ČR v twirlingu. Závody byly rozděleny do dvou dnů. Závodilo se od soboty do pozdních nedělních hodin.

Foto: Michal Suchánek

Daniela Průšová

Článek

Poděbradská skupina, vyslaná svou vedoucí MUDr. Romanou Husákovou, vyrazila do boje v sobotu ráno kolem 5. hodiny. Poděbrady - Mohelnice, 300 km uteklo jak nic a závodnice byly na místě.

V Mohelninci nemohla samozřejmě chybět svěřenkyně trenérky Kláry Doležalové, Daniela Průšová. Aktuální mistryně Evropy v kategorii sólo s rekvizitou z Lillehammeru. Jaké měla Daniela plány? Ráno jsme se toho od mladé závodnice moc nedozvěděli. Zato trenérka byla o něco sdílnější. „Daniela je již ostřílená závodnice, jedeme si pro medaili," řekla sebevědomá trenérka. 

Kolem 14. hodiny odpolední se na start připravila Daniela. Poslední ohlédnutí na trenérku a mohlo se začít. Začala kategorie - sólo se dvěma hůlkami. Daniela byla se svým výkonem spokojená. Řekla, že to může být vždy lepší a na hodnocení si musela ještě pár hodin počkat. 

Druhý den Daniela startovala v kategorii - X-strut. Nervozita nebyla znát. S velkým klidem začala své představení, v hale bylo ticho. Poté se z obecenstva linul hlasitý potlesk. Přišlo na řadu konečné resumé.

V kategorii - sólo se dvěma hůlkami obsadila 1. místo a stala se tak mistryní ČR. Ve druhé kategorii X-strut obsadila také první místo. Je tedy dvojnásobným šampionem a kvalifikovala se tak na mistrovství Evropy konané v Belgii.

Přidá Daniela další evropský titul? Bylo by to skvělé. Již teď trenérka a Daniela spřádají plány, jak vystoupení vylepšit. Reakce Daniely? „Už se těším do Belgie, mít doma dva tituly z ME je krásná motivace.”  

Mezi další Poděbradské závodnice patří Tereza Krejčíková - 2. místo v kategorii povinné sólo s jednou hůlkou (kat. B), 2. místo v kategorii taneční sólo (kat. B), Jana Drahná - 2. vicemistr ČR v kategorii X-strut, Eva Drahná - 1. místo v kategorii X-strut (kat. C), Kristýna Beranová - 4.-5. místo v kategorii taneční sólo 1 hůlka (kat. B).

Na všechny závodnice je náležitě hrdá MUDr. Romana Husáková, vedoucí Poděbradských mažoretek.  

Reklama

Výběr článků

Načítám