Hlavní obsah

Poděbradské mažoretky vezou zlato, evropskou šampiónkou je Daniela Průšová

Novinky, Michal Suchánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Daniela Průšová se stala mistryní Evropy. V kategorii junior mladší - sólo s rekvizitou neměla konkurenci. Poděbradské mažoretky tak vezou z Lillehammeru zlatou medaili. Dlouhá cesta bude velmi příjemná.

Foto: Michal Suchánek

Daniela Průšová s trenérkou Klárou Doležalovou.

Článek

Když ve čtvrtek 3. října kolem třetí hodiny ranní vyjel z Poděbrad autobus směr Norsko, nastupovala do něj i Daniela Průšová se svou trenérkou Klárou Doležalovou. Cíl byl jasný - dobře dorazit a zkusit se trochu vyspat na velmi náročné cestě. Vyšší cíle si zatím tato dvojice nedávala. 

Po velmi dlouhé cestě se výprava všech českých autobusů dostala k ubytování. Rychle se ubytovat, poskládat rekvizity, načerpat trochu té síly, další den ráno závody odstartovaly. 

Kolem 9. hodiny ráno vše začalo. Zahřívací trénink a lehké protažení dopadlo v pořádku. Daniela načerpala poslední připomínky od trenérky a mohlo se jít na start.

Při pohledu na čtyři závodnice, které nastupovali před Danielou, bylo vidět, že tohle bude tvrdý boj. Daniela však nervózní nebyla, přece jenom je mistryní ČR, emoce musela krotit. Startovní číslo 5 bylo šťastné. Daniela nastoupila na plochu, rozestavěla rekvizity a vše mohlo začít. Začala hrát skladba ze známého seriálu Cirkus Humberto. Skladbu si Daniela užívala, to ocenilo velmi zaplněné publikum bouřlivým potleskem. Na konci rozloučení s mezinárodní porotou a rychle pryč z taneční plochy.

Podle výrazu trenérky Kláry Doležalové dopadlo všechno výborně. Další den je vyhlášení, tato dvojice si musela ještě na konečný verdikt počkat. 

V neděli kolem 17. hodiny začala hrát hymna NBTA. Všechny státy byly připraveny. Hned druhé vyhlašování vítězů a byla tu obrovská radost. Mistryní Evropy se stala Daniela Průšová, zastupující Poděbradské mažoretky. Obrovská radost nejen u Daniely a Kláry, ale v celé české výpravě. Nelze napsat, že byl splněn cíl, protože tak skvělé umístění se nemohlo očekávat. Přání trenérky bylo hezky udělat skladbu a poměřit se v mezinárodním střetnutí. Nutno dodat, že to dopadlo výborně.

Klára Doležalová cestovala v roli již zmíněné trenérky, ale také v roli závodnice. Obsadila velmi krásné 5. místo se skladbou Bridge Over Troubled Water v kategorii senior. Ani ona neskrývala obrovskou radost. Ještě větší radost z obou dvou měla jejich velitelka Poděbradských mažoretek MUDr. Romana Husáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám