Hlavní obsah

Poděbradské mažoretky sbírají jeden úspěch za druhým

Novinky, Michal Suchánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poděbradské mažoretky si v neděli zajistily postup do zemského kola, které se bude konat ve Strakonicích. Cesta za titulem je ještě dlouhá.

Foto: Michal Suchánek

Klára Doležalová, Tereza Krejčíková, Daniela Průšová a Kristýna Beranová.

Článek

V neděli 4. května se tým poděbradských mažoretek probojoval do dalšího zemského kola. Závody hostilo město Chlumec nad Cidlinou. Tým vedený MUDr. Romanou Husákovou a Klárou Doležalovou skončil na druhém postupovém místě.

Celý den byl rozdělen na dvě části. Dopoledne se konalo pochodové defilé a po přestávce na oběd následovalo pódiové vystoupení. Poděbradské mažoretky startovaly v kategorii děti starší. V této kategorii bylo zaregistrováno celkem 6 týmů. Následovat bude zemské kolo ve Strakonicích, kde se tento tým utká s těmi nejlepšími postupujícími z celé ČR. Velké finále se pak bude konat 13. - 15. června v Poděbradech.

Samozřejmě by se tento úspěšný tým rád představil před domácím publikem, ale jak již bylo řečeno, cesta bude ještě dlouhá. Velkým lákadlem je pak postup na evropský šampionát, který bude hostit slunné Chorvatsko. 

Jak vedoucí MUDr. Romana Husáková, tak i trenérka Klára Doležalová byly spokojené. Postup do dalšího kola byl základ. Samozřejmě dívky čeká ještě mnoho tréninků a tvrdé dřiny. Ne nadarmo se říká, že úspěch není zdarma.

Dalším poděbradským týmem byla formace minimažoretek, která skončila na prvním místě a stala se tak mistrem oblasti. Tato formace první místo obhájila z loňského roku.

Výčet úspěchů poděbradských mažoretek tím nekončí. Slečny startují také v sólových kategoriích. V dubnu se v Opočně konalo mistrovství Čech v kategorii sólo a duo s rekvizitou. 

Klára Doležalová obsadila 1. místo (Sólo s hůlkou a rekvizitami - Senior), 2. místo Tereza Krejčíková (Sólo s hůlkou a rekvizitami - Junior mladší), 2. místo Klára Doležalová a Daniela Průšová (Duo s hůlkou a rekvizitami - Senior) a 5. místo Kristýna Beranová (Sólo s hůlkou a rekvizitami - Junior starší).

Všechny postupující dívky se utkají se svými soupeřkami 17. a 18. května v Ronově nad Doubravou. 

Na konci dubna se konalo v Klatovech Mistrovství Čech - klasická mažoretka. Poděbradské mažoretky zastupovaly 3 slečny - Klára Doležalová - mistryně Čech (senior), Kateřina Suchánková 4. místo (minimažoretky), Nicole Plesslová (kategorie děti). 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám