Hlavní obsah

Podchod pod tramvajovými zastávka náměstí Republiky v Ostravě krášlí unikátní fotografie

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečná nejen formou, ale i obsahem je výstava ve veřejném prostoru s názvem Ona v černobílé, která je k vidění od 12. října v nejdelším ostravském podchodu mezi tramvajovými zastávkami a obchodním domem Kaufland na náměstí Republiky.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 12.10.2017 Výstava Ona v černobílé. Podchod pod tramvajovými zastávkami náměstí Republiky.

Článek

Smyslem výstavy Ona v černobílé není představit jen velkoformátové fotografie samotné, ale vstoupit s uměním do veřejného prostoru a učinit tak umění běžně dostupné všem kolemjdoucím zcela zdarma.

Jde o způsob, jak kolem sebe zkrášlovat prostor každodenního života. Prostory exponovaného a diskutovaného podchodu jsou nejvhodnější volbou. V minulosti proběhly už dvě výstavy pod stejným názvem a zatím vždy ve vnitřních prostorech galerií.

„Když jsme přemýšleli, kam naši výstavu posunout a jak přijít s něčím novým, byl pro nás veřejný prostor jedna z hlavních možností. Pak jsme si postupně představovali jednotlivá místa a říkali si, kde bude mít výstava největší efekt a zároveň se tam budou fotky hodit. Jednoznačně nejlepší volbou je právě zmiňovaný podchod,” vysvětlil volbu místa Vladimír Milata, jeden z fotografů.

„Na výstavě tentokrát spolupracovali tři ostravští fotografové. Pavlína Princ s Kateřinou Bartošovou společně vystupují jako uskupení Analogica a mužskou vizi pohledu na ženskou krásu představí Vladimír Milata. V minulosti se výstavy účastnili Petr Sikora a jedna z ikon fotografie, Fedor Gabčan. Všechny spojuje způsob práce s fotografií, jsou vyhotoveny klasickými technikami,” uvedl Martin Lindovský z Kulturního centra Cooltour Ostrava.

Slavnostní vernisáž proběhla za účastni autorů a modelek ve čtvrtek 12. října od 18 hodin. Doba trvání je na neurčito.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám