Hlavní obsah

Pod Lysou horou bude bouchat cukr, mouka i hliník

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Malenovic se ve čtvrtek 13. března, sjedou nejuznávanější odborníci na bezpečnost z celé České republiky, ale i ze zahraničí.

Foto: Lenka Hatlapatková
Článek

V horském hotelu Bezruč bude totiž v následujících dvou dnech probíhat již 13. ročník tradičního mezinárodního semináře Bezpečnost elektrických zařízení a ochrana zdraví zaměstnanců, se zaměřením na rizika nebezpečí výbuchu, požáru a prevence.

Přítomní hosté budou mít možnost se seznámit například s novými požadavky norem na nevýbušná elektrická zařízení a se zkušenostmi z provozu, dozví se o nebezpečí výbuchu sprejových sušáren a získají mnoho dalších poznatků.

Atraktivitu dvoudenní konference, které se jen loni zúčastnilo přes 170 lidí, zvýší jako každý rok i tradiční názorné ukázky výbuchů vybraných výbušných vzorků. Ty proběhnou hned první den, ve čtvrtek 13. března, kolem poledne na parkovišti za hotelem. V malebné obci pod Lysou horou tak bude bouchat například cukr, mouka, uhelný prach nebo i hliník. Přínosné pro většinu přítomných bude jistě i večerní společenské setkání.

Akce, na niž přijal pozvání například děkan Fakulty bezpečnostního inženýrství VŠB-TU Ostrava prof. Ing. Pavel Poledňák, Ph.D. i děkan Hornicko-geologické fakulty VŠB-TU Ostrava prof. Ing. Vojtěch Dirner, CSc., se uskuteční pod záštitou ostravské společnosti VVUÚ a odborných garantů IRIS Elektro a RSBP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám