Hlavní obsah

Po významných brněnských památkách turistickým minibusem

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Od 28. května po celou letní turistickou sezónu mají Brňané i návštěvníci jihomoravské metropole možnost seznámit se s nejvýznamnějšími památkami města při vyhlídkové jízdě turistickým minibusem.

Foto: Jiří Smutný

Výchozí stanice je na nám. Svobody.

Článek

Vyjíždí se ze zastávky uprostřed náměstí Svobody ve čtvrtek, pátek a v sobotu, vždy v 10.00, 13.00 a 16.00. Trasa je: nám. Svobody - kostel sv. Jakuba - kostnice u kostela sv. Jakuba - Mahenovo divadlo - Janáčkovo divadlo - park Lužánky - vila Tugendhat - palác Tivoli - dětský domov Dagmar - Jurkovičova vila - hvězdárna a planetárium - kostel sv. Augustina - vila Stiassny - výstaviště - letohrádek Mitrovských - Mendelovo muzeum - bazilika Nanebevzetí Panny Marie - pravoslavný kostel sv. Václava - hrad Špilberk - Moravská galerie - Besední dům - kostel Jana Ámose Komenského - nám. Svobody.

Během cesty průvodce podrobně informuje turisty o všech památkách. Jízdu lze doporučit i těm, kteří jsou přesvědčeni, že Brno dobře znají. Rozhodně se dozví něco nového. Pro zahraniční návštěvníky jsou k dispozici audioprůvodci v němčině a angličtině. Minibus má čtrnáct sedadel, dvě sklopná sedátka a na zadní plošině místo pro invalidní vozík.

Jízdy se nabízí ve dvou variantách, které se každý den pravidelně střídají. Rozdíl je v tom, že varianta A zahrnuje prohlídku zahrady vily Tugendhat, zatímco varianta B prohlídku Jurkovičovy vily a přilehlé zahrady. Délka putování po památkách je naplánována na dvě hodiny, ale zřejmě ji bude nutné rozšířit na 150 minut, aby se nemuselo příliš spěchat.

Jízdné činí 190 Kč, zvýhodněné 120 Kč a rodinné 500 Kč. Děti do šesti let neplatí nic. V ceně je zahrnuto vstupné do zahrady vily Stiassny a do Jurkovičovy vily respektive do zahrady vily Tugendhat. Jízdenky se prodávají přímo v minibusu. Rezervace je možná, ale pouze pro skupiny s minimálním počtem deseti účastníků. Vyhlídkové jízdy se budou konat do 26. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám