Hlavní obsah

Po Valašsku na skútru

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos potřetí se stane Rožnov pod Radhoštěm dějištěm mezinárodního srazu skútrů. V sobotu 14. června v pravé poledne se rožnovské náměstí zaplní skútry a jezdci ze všech blízkých i vzdálenějších koutů republiky, očekává se i mezinárodní účast.

Foto: Jiří Škrobák

Sraz skútrů v Rožnově bude letos potřetí

Článek

Společnou vyjížďku za krásami valašského kraje zahájí sraz na rožnovském náměstí 14. června ve 12:00. Každý registrovaný jezdec dostane balíček na památku a krátký program taneční skupiny Heart2Beat rozproudí krev v žilách.

Před jednou hodinou se jezdci seřadí a vydají se na stokilometrovou okružní jízdu valašskými údolími i vrchy s občerstvovací přestávkou na hotelu Soláň. Vloni se tohoto setkání zúčastnilo přes 200 příznivců jízdy na skútru bez rozdílu značky a kubatury.

„Sám mám projetý kus světa a valašský kraj je jedinečný a krásný, a tak jsem chtěl, aby ho poznali i ostatní. Skútraři jsou srdcem požitkáři. V dnešním komerčním světě my nabízíme účastníkům srazu jen zážitek z jízdy, místní kultury a nádherné valašské krajiny,” řekl Radek Rebroš, organizátor akce.

Spanilou jízdu zakončí skútry v areálu výletiště na Prostřední Bečvě, kde je čeká zábava s živou hudbou, jídlem a pitím.

Novinkou oproti loňskému ročníku je prodloužení akce na dva dny. Nedělní vyjížďka slibuje přiblížení místní historie a architektury, se kterou je spojena i aktuální smutná událost, která se stala letos z 2. na 3. března, kdy vyhořela národní kulturní památka Libušín. Sraz na nedělní vyjížďku na Pustevny se zakončením ve Valašském muzeu v přírodě je v 11:00 u pohostinství U Skokana na Prostřední Bečvě.

Reklama

Výběr článků

Načítám