Hlavní obsah

Po skvělém výkonu si házenkářky DHC Sokol Poruba vybojovaly postup v Challenge Cupu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odvetné utkání v házené žen mezi portugalským celkem Juve Lis a DHC Sokolem Poruba bylo zahájeno v neděli 16. listopadu ve 14 hodin. I přes vysokou sobotní prohru neházely Portugalky flintu do žita a rvaly se jako lvice. Na Ostravu však opět nestačily.

Foto: Josef Zajíc

Odvetné utkání v házené žen v Ostravě 16.11.2014: Luve Lis( Portugalsko) : DHC Sokol Poruba Česká republika.

Článek

Na palubovku haly SAREZA v Ostravě-Přívoze nastoupily hráčky klubu Juve Lis v červených dresech - Ostravanky tentokrát hrály v modrých.

Ve 14 hodin rozhodčí zahájili utkání. V páté minutě ostravské družstvo vedlo 4:2. Ve dvacáté minutě byl stav 11:6 a tvrdá hra pokračovala. V brance se dařilo Lence Roháčkové. V polovině to už bylo 17:10 ve prospěch hráček Ostravy.

Po deseti minutách odpočinku brankostroj ostravských hráček pokračoval. Podle statistiky a záznamů dávaly hráčky Sokola branku v rozmezí jedné a půl až dvou minut. Shrnuto, co útok, to branka.

Mladé Portugalky se nevzdávaly, nepodléhaly panice, snažily se a postupně i na kontě Ostranek branek mírně přibývalo. V časovém rozmezí od 50. minuty, kde byl stav 32:16 a dávala branku Eva Minarčíková, do konce utkání střílely ostravské hráčky jako o život - až do konečného stavu 37:18.

V portugalském celku vynikala brankářka Ana Teixeira, která mnoho brankových příležitostí zlikvidovala. Velmi úspěšná v českém celku byla Lenka Roháčková, která za utkání kryla 23 střel.

Hráčky DHC Sokola Poruba dominovaly ve střelbě. Sedm branek vstřelila Leona Švihárková, Eva Minarčíková a Alica Kostelná. Po čtyřech brankách přidaly Petra Adámková a Šárka Marčíková. Branku vstřelilo 10 hráček ostravského týmu.

Konečný stav 72:37 po dvou utkáních ukázal na momentální sílu ostravského týmu. Přesto se hráčky drží při zemi.

„Určitě máme radost, že máme za sebou tu vítěznou šňůru, ale nebylo to tak jednoduché. Musely jsme ta vítězná utkání tvrdě odmakat. V naší hře byla i spousta chyb. Na jejich odstranění budeme muset ještě popracovat,” konstatovala po utkání jedna z nejlepších a nejzkušenějších hráček v poli, pivotmanka Petra Adámková. Ta je ve výběru české reprezentace v házené - odehrála za ni již patnáct utkání.

Ostravské hráčky se o postup pokusily v roce 2012 s týmem Astrachaně a v roce 2013 se švédským týmem H65 Höör. V obou případech se to nevyšlo.

V roce 2014, kdy je Ostrava Evropským městem sportu 2014, se to podařilo a tým z klubu, který vede generální manažer Libor Adámek, postoupil mezi 16 nejlepších evropských ženských házenkářských družstev.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám