Hlavní obsah

Po povodních otevře kemp Na Ostrově již v červenci

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po ničivých povodních, které zasáhly i kemp v Zadní Třebani, se podařilo majitelům a dobrovolníků ve velmi krátkém čase připravit kemp k otevření. A to bude 1.7.2013.

Foto: Jiří Cysař

Poslední následky povodní 2013

Článek

Včera jsem se vydal po místech ničivých povodní ze začátku měsíce. A jedním z nich byl i kemp pro vodáky a turisty z celé naší republiky Na Ostrově v Zadní Třebáni. Při povodních byl celý pod vodou a voda sahala až skoro po střechy chatiček a restaurace. Vše vypadalo, že letos zde nebudou moci návštěvníci trávit dovolenou, a ani rybáři navštěvovat svá oblíbená místa zde Na Ostrově.

Avšak při návštěvě v pátek se vše změnilo a kemp se opět připravuje na zkrácenou sezonu. Při rozhovoru s místní zaměstnankyní jsem se dozvěděl o kompletním úklidu a výměně nábytku v chatičkách a přípravě na otevření začátkem července. I po ověření na stránkách kempu vše tomu nasvědčuje.

Musíme ocenit obrovské úsilí, které zde muselo být vynaloženo, a velké štěstí, že chatičky jako v roce 2002 neodplavaly pryč z kempu. Místo však není jen pro kemp, je veřejně přístupné a chodí se sem koupat lidé z blízkého okolí, a jak již jsem psal, je i vyhlášeným rybářským revírem.

Související témata:

Výběr článků

Načítám