Hlavní obsah

Po pádu Šárky Pančochové zavládlo na zlínském lyžařském svahu ticho

Novinky, Michaela Mitáčková

Nejprve velká radost z postupu do finále, poté obrovská radost z toho, že je snowboardistka Šárka Pančochová po hrozivém pádu v pořádku. Tak to vypadalo dnes na lyžařském svahu ve Zlíně, kde se sešli příznivci občanského sdružení Korunka Luhačovice spolu s fanoušky olympioničky Šárky Pančochové.

Foto: Jan Salač

Maskot Korunky - panenka Šárka

Článek

„Naše panenka Korunka jí opravdu přinesla štěstí, jsme rádi, že je Šárka v pořádku. Je pátá nejlepší na světě, ale pro Korunku Luhačovice je nejen patronkou, ale vítězkou a velkou bojovnicí,“ řekla po finálovém boji ředitelka občanského sdružení Veronika Záhorská.

Na Svahu Zlín se v 7 hodin ráno sešlo několik desítek fanoušků, kteří Šárce drželi palce. Mezi nimi nechyběl ani její bratr Jan. Jednadvacetiletá snowboardistka měla finále rozjeté perfektně, po prvním kole vedla.

„V prvním kole se drželi porotci zkrátka, ale v druhém kole mi připadalo jako by si řekli, dáváme málo, ale tím znehodnotili výsledky prvního finálového kola,“ komentoval výsledky slopestylu bratr Šárky, Jan Pančocha s tím, že doufal v medaili. „Páté místo je ale super a lepší určitě než bramborové - čtvrté. Šárka bude určitě šťastná,“ poznamenal bratr.

Atmosféra v igloo baru na zlínském svahu byla skvělá. Nechybělo fandění, hlasité povzbuzování i minuty ticha.

„Dostala od nás maskota, který vypadá stejně jako Šárka. Měli jsme s sebou jeho kopii, určitě jsme jí přinesli štěstí a nejdůležitější pro nás je, aby se nám vrátila v pořádku zpět domů,“ dodala Veronika Záhorská s tím, že ve středu bude fandění na zlínském svahu pokračovat. Šárku Pančochovou totiž bude čekat U-rampa.

„Šárka se na U-rampu moc nesoustřeďuje, ale není žádný out-sider, uvidíme, jak se jí povede,“ řekl Honza Pančocha.

Středeční fandění na Svahu Zlín začne v odpoledních hodinách, všichni fanoušci se sejdou zřejmě okolo 16:00. „Zváni jsou všichni. Atmosféra bude určitě stejně skvělá, jako dnes,“ pozval veřejnost provozovatel Svahu Zlín Michal Cepek. Na Svahu Zlín leží nyní zhruba 40 centimetrů sněhu a všechny vleky jsou v provozu. Pro děti je připravena také lyžařská škola.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám