Hlavní obsah

Po nepodařené zimě se hoteliéři o Velikonocích těší na příliv návštěvníků

Novinky, Martin Němec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předpověď počasí slibující teplé a slunečné dny dává tušit, že hodně rušno bude nejen na silnicích, ale i v turisticky oblíbených regionech. Svátky navíc letos vychází až na druhou polovinu dubna a hoteliéři se tak mohou těšit na stoprocentní obsazenost. Dobrý start sezóny nahrává investicím.

Foto: Martin Němec

I ve Špindlerově Mlýně bude o letošních Velikonocích plno.

Článek

Velikonoční svátky jsou pro ubytovací zařízení první letošní příležitostí jak napravit svoje hospodaření po nepodařené zimě. „Pokud ještě před měsícem byla obsazenost v tuzemských hotelech a penzionech pro období Velikonoc na úrovni 70-80 procent, jsme k dnešku někde i nad sto procenty,“ uvedl Petr Semrád, marketingový manažer rezervačního portálu Hotely.cz.

Co se týče struktury hostů v turisticky oblíbených lokalitách, tak rozhodně vedou zahraniční hosté. Poměrově k tuzemským je to zhruba 60:40 procentům.

Situace v ubytování např. v Praze je konstantní již několik let. Velmi vysoká obsazenost začíná teď o Velikonocích. Ty letošní vychází datumově téměř shodně katolické i pravoslavné, proto v těchto dnech hlavní město obsazují hlavně rusky mluvící hosté. „Podle situace z dnešního rána jsme v Praze na 98 procentech kapacity,“ doplnil Semrád.

Poměrně příznivé výsledky hospodaření pravděpodobně umožní hotelům pustit se do investic nebo dokončit ty rozpracované.

„V těchto dnech například dokončují kompletní rekonstrukci dětské léčebny Radost v Lázních Teplice nad Bečvou. Rekonstrukce se týkala zateplení, fasády, výměny oken, nových interiérů, výtahu a přístrojového vybavení. Nová budova bude mít kapacitu 59 lůžek, osm pokojů s vlastním sociálním zařízením a umožní větší komfort pobytu maminkám, které děti na pobytu doprovází,” informoval Semrád.

Modernizaci dětské léčebny Radost s celkovým rozpočtem 16 miliónů korun financovala akciová společnost převážně z vlastních zdrojů a z investičního úvěru.

Podobně investují i menší hotely, například Garni Hotel 1. Plavební v Lednici. „Budujeme wellness centrum, rozšiřujeme základní služby (delší recepce, minikavárna pro hosty, praní prádla, baby sitting, pravidelné degustace vín v našem sklepě, letní grilování s hosty),” doplnila Zuzana Martinková z rezervačního oddělení hotelu.

Reklama

Výběr článků

Načítám