Hlavní obsah

Po nehodě pět zraněných - čtyři lidé a jeden kůň

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nehoda osobního vozu s koňským spřežením, která se stala v úterý večer u Čejče, si vyžádala pět zraněných. Ve čtyřech případech to byli lidé, u veterinářů ale skončil i poraněný kůň.

Foto: PČR Hodonín
Článek

"Jednapadesátiletý řidič osobního vozidla Škoda 120 jel za tmy ve směru od Terezína do Čejče. Během jízdy začal na mokré vozovce předjíždět dodávkové vozidlo, přehlédl ale v protisměru jedoucí koňský povoz tažený dvěma koňmi. Spolu s dvacetiletým vozkou byla na voze i jednadvacetiletá spolujezdkyně," popsal začátek střetu policejní mluvčí Petr Zámečník.

Řidič škodovky podle policistů nestačil na povoz včas zareagovat, levým bokem vozidla zachytil jednoho z koní a následně narazil čelně do povozu. Po střetu byl povoz odhozen vlevo do příkopu, kde skončila i smykující škodovka. Dechové zkoušky prokázaly, že účastníci nehody byli střízliví. Nehoda si však vyžádala celkem čtyři zranění. Zraněni byli řidič osobního vozidla se svým spolujezdcem a také vozka se svojí spolujezdkyní. Zranění také utrpěl jeden z koní, který musel být přepraven na veterinární stanici do Brna.

Míra zavinění jednotlivých účastníků a další okolnosti nehody jsou nyní předmětem dalšího šetření policistů. "Je ale jisté, že řidič osobního auta nepřizpůsobil svou jízdu rychlosti a viditelnosti, na kterou měl rozhled," dodal mluvčí. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám