Hlavní obsah

Plzeňští Patrioti na domácím hřišti porazili své zvolenské jmenovce

Novinky, Jindřich Krisl

V sobotu 17. května ve 14:30 minut začal zápas amerického fotbalu, divize B, mezi Pilsen Patriots a Zvolen Patriots na hřišti ve Vochově. Zvolenští ujeli úctyhodných 600 kilometrů, aby mohli změřit síly se západočeským jmenovcem. Domácí zvítězili 28:25.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Plzeňští hráči začali příjmem balonu a dali se do útoku. Povedl se jim pěkný drive přes půl hřiště, ale nakonec skončil interseptionem. K míči šli Zvolenští, ale ani těm se moc nedařilo a po čtyřech akcích opět odevzdali míč domácím borcům.

V podobném duchu se nesla celá první čtvrtina a ani jednomu z týmů se nepovedlo nijak výrazně ohrozit koncovou zónu soupeře. Až těsně před koncem čtvrtky se Zvolenu povedlo dostat půl yardu před end zonu Plzně.

Druhá čtvrtina začala pro Plzeň dost nemile, protože Zvolen dělilo jen půl yardu od položení prvního touchdownu. Zvolen tuto šanci dokázal využít, otevřel skóre zápasu a rázem vedl 6:0, protože se jim nepodařilo potvrdit. Plzeňský útok ovšem dokázal vcelku rychle odpovědět, když Lukáš Malec přesným padesáti yardovým pasem našel Aleše Kyselu a ten doběhl necelých osm yardů před end zonu Zvolena.

To už potom byla snadná práce pro plzeňského runingbacka Tomáše Drexlera, který doběhl do TD, a protože ani Plzni se nepovedlo potvrdit, tak srovnal na 6:6. Zvolen se pokusil oplatit stejnou mincí, ale všechna jejich útočná snaha narážela na nekompromisní Plzeňskou obranu. 

Poté šla k míči opět Plzeň a jejich útok začal udávat tempo hry. Dařilo se jim běhat i házet a celé to touchdownem zakončil Aleš Kysela, Tomáš Drexler tento TD následně během potvrdil a Plzeň vedla 14:6.

Deštivá třetí čtvrtina začala lépe pro Zvolen, kterému se povedlo zalehnout ztracený plzeňský fumble a využít této příležitosti k útoku. Této náhle získané výhody dokázal využít zvolenský útočník Peter Šťastný a svým během do TD snížil náskok Plzně na 14:12.

Plzeň ovšem dělala všechno pro to, aby svůj náskok ještě zvýšila. To se nakonec povedlo Tomášovi Drexlerovi, který položil touchdown, který se povedlo potvrdit kopem a Plzeň zvýšila svůj náskok na 21:12. Zvolen na toto ovšem dokázal naprosto bleskově odpovědět dlouhým pasem na Petera Šťastného, který přeběhl skoro celé hřiště až na dvaceti yardovou hranici, odkud se jim poté povedlo doběhnout do TD, bez potvrzení, a snížit náskok Plzně na 21:18.

Ve čtvrté čtvrtině už lilo jako z konve, takže ani jednomu z dvou týmů se nedařilo moc běhat ani házet. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale bez většího úspěchu. Až necelé tři minuty před koncem zápasu zvolenský útočník Peter Šťastný doběhl do TD a zvrátil výsledek utkání na zvolenskou stranu.

Patrioti hráli pod velkým tlakem, protože si celý tým uvědomoval, že musí skórovat a že čas se neúprosně krátí. Proto trenér Plzně Jan Veselý střídal na postu quaterbacka a Lukáše Malce nahradil Patrik Vainer.

Ukázalo se to jako velmi dobrá volba, protože Vainer umí zahrát i pod tlakem a sám dokáže uběhnout hodně yardů, což ostatně předvedl a necelou minutu před koncem zápasu doběhl až do TD, který plzeňští ještě potvrdili kopem, a vrátil Plzni vedení 28:25. Zvolen již neměl šanci ani čas odpovědět a Plzeň se radovala z první ligové výhry.

Reklama

Výběr článků

Načítám