Hlavní obsah

Plzeňský kraj staví svůj růst na podpoře inovací

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam směřuje Plzeňský kraj? To je základní otázka, na kterou hledala odpověď odborná konference, která se v úterý 3. října uskutečnila v plzeňské Techmanii.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Více než sedmdesát zástupců podniků a veřejné správy diskutovalo o tom, jak konkrétně podpořit oblast vědy, výzkumu a inovací v Plzeňském kraji.

Článek

Více než sedmdesát zástupců podniků a veřejné správy diskutovalo o tom, jak konkrétně podpořit oblast vědy, výzkumu a inovací v Plzeňském kraji.

„Na konferenci jsme prezentovali závěry analýz Plzeňského kraje a konfrontovali je s názory předních odborníků z celé České republiky. Otevřená diskuze tohoto typu je dobrou cestou, jak se inspirovat ke konkrétním změnám, které má smysl realizovat na místní a regionální úrovni,” uvedl hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, pod jehož záštitou se konference konala.

Konference je jednou z prvních aktivit projektu Smart Akcelerátor Plzeňského kraje. „V rámci tohoto projektu kromě jiného aktualizujeme tzv. Regionální inovační strategii Plzeňského kraje. Ta by měla pomoci definovat nástroje, které povedou k většímu zastoupení výzkumu, vývoje a inovací v regionální ekonomice. Důležitá je také lepší koordinace aktérů a subjektů, jež jsou v procesu zainteresovány,” vysvětlil ředitel Regionální a rozvojové agentury Plzeňského kraje Filip Uhlík.

Základní tematické okruhy diskutované na konferenci byly: dostatek vysoce kvalifikované pracovní síly, význam vysokých škol v regionální ekonomice, informační technologie a jejich potenciál pro změny struktury ekonomiky, úspěšné koncepty regionálních iniciativ pro ekonomický rozvoj.

Reklama

Výběr článků

Načítám