Hlavní obsah

Plzeňský kraj podpořil mládežnické týmy FC Viktoria Plzeň

Novinky, Alena Lochmannová

Plzeňský kraj podpořil mládežnické týmy FC Viktoria Plzeň částkou tři milióny korun a stal se tak hlavním partnerem fotbalové mládeže. Deklarace o vzájemné spolupráci mezi Plzeňským krajem a FC Viktoria Plzeň byla podepsána ve středu 12. září.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Plzeňský kraj podpořil Viktoria Plzeň – fotbal, o.s. finanční dotací ve výši 3 miliony korun.

Článek

Cílem deklarace je vzájemná spolupráce smluvních stran na podpoře kvalitní výchovy a sociálního programu mládežnických družstev Viktoria Plzeň - fotbal, o. s.

"Podpis deklarace se už vlastně stává tradicí, snažíme se podporovat nejenom Viktorii Plzeň, ale mládežnický sport v kraji vůbec. Vrcholem ledovce je fotbalový klub Viktoria Plzeň, protože zde pracují s mládeží z celého regionu a já myslím, že tak, jak známe slogan Plzeňský kraj - nejlepší místo pro život, tak dnes můžeme říct i Plzeňský kraj - nejlepší místo pro fotbal. Podpora sportující mládeže je důležitá. Z některých vyrostou kvalitní vrcholoví sportovci, kterým pak můžeme fandit a ti, co se vrcholovými sportovci nestanou, budou kvalitními lidmi pro Plzeňský kraj," uvedl náměstek Jiří Struček.

Plzeňský kraj podpořil Viktoria Plzeň – fotbal, o.s. finanční dotací ve výši 3 miliony korun.

"Mládežnické týmy Viktorie Plzeň sdružují více než 350 dětí z celého Plzeňského kraje, máme čtrnáct týmů mladých juniorů všech věkových kategorií a dva celky děvčat. Podpory Plzeňského kraje si velmi vážíme, protože podporou mládeže částečně zamezíme téměř globálnímu problému, kdy děti dají přednost počítači před aktivním sportem," připomněl Petr Žitek. 

Před podpisem deklarace se odehrál fotbalový turnaj starších přípravek o Pohár hejtmana Plzeňského kraje. Na pět desítek hráčů získalo ceny od Plzeňského kraje. Absolutním vítězem se stal tým děvčat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám