Hlavní obsah

Plzeňský kraj má v Miss Junior budoucí právničku

Novinky, Kateřina Hamr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletou Zuzanu Doležalovou přivedla do soutěže Miss Junior zvědavost. Chtěla si vyzkoušet svoje možnosti. To je ostatně důvod většiny dívek, které chtějí něco dokázat především sobě.

Foto: archiv Miss Junior

Dvacetiletá Zuzana Doležalová reprezentuje Plzeňský kraj.

Článek

„Soutěž rozhodně zvyšuje dívkám sebevědomí, ukazuje jim cestu, jak zapracovat sama na sobě, jak poznat své vlastní možnosti. Určitě jim dáme příležitost se zviditelnit. Dál je pak především na nich, jak jsou schopny, ochotny a připraveny s danou skutečností pracovat,“ říká Jana Veselá, koordinátorka realizačního týmu soutěže.

Finalistkou za Plzeňský kraj byla vybrána Zuzana Doležalová, studentka Právnické fakulty Univerzity Karlovy. Dívka, která, jak sama říká, má spoustu snů.

„Některé jsou reálné, některé spíš zůstanou jen sny. Mezi takové ty malé patří třeba podívat se do Říma, naučit se nějaký těžký prvek tance… Větší a velké sny se upírají dál od budoucna. Úspěšně vystudovat, najít zajímavou práci, mít děti a něco jim předat. Člověk po sobě chce zanechat nějakou stopu. Je důležité mít kolem sebe lidi, které má člověk rád a na které se může spolehnout,“ uvedla Zuzana Doležalová.

Na chystané soustředění Škola Miss Junior, které se uskuteční na přelomu září a října, dostaly finalistky několik konkrétních úkolů. Kromě jídelníčku si mají přivézt s sebou talisman, bez kterého by se neobešly, a věc, která je charakterizuje. Navíc ještě mají vyrobit své videoportréty.

„Opravdu chceme, aby vyhrála všestranná, inteligentní a charismatická slečna, ale i dívka do nepohody. Krásné jsou všechny, navíc krása vychází z osobnosti člověka,“ říká Jana Veselá.

Zuzana Doležalová z Plzně svou desetivětou charakteristiku sestavila stručně a jasně: „Jsem z planety Země. Jsem savec, člověk. Jsem žena. Jsem Češka, narodila jsem se v Písku. Je mi dvacet. Mám mladší sestru. Jsem zadaná. Mám maturitu, studuji vysokou školu. Mluvím česky, anglicky, trochu německy, učím se angličtinu. Mám řidičský průkaz skupiny B.“

A na závěr dodává: „Mám ráda, když člověk doběhne povedený závod, hlavu plnou endorfinů, v cíli si lehne na záda a kouká na vymetenou oblohu.“

Zuzaně - stejně jako dalším finalistkám - držíme palce.

Reklama

Výběr článků

Načítám