Hlavní obsah

Plzeňský hejtman projednal s ministrem financí strategické plány kraje

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr financí Miroslav Kalousek projednal s hejtmanem Plzeňského kraje Milanem Chovancem zpracování vzorové rozvojové strategie Plzeňského kraje do roku 2020 hrazené z peněz Evropské unie.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Hejtman Milan Chovanec s ministrem financí Miroslavem Kalouskem projednail strategické plány Plzeňského kraje.

Článek

Ministerstvo financí si vybralo ze všech 14 krajů právě Plzeňský kraj a poskytne zhruba 2 miliony korun na plánovanou vzorovou rozvojovou strategii PK do roku 2020 hrazené z peněz EU.

"V této chvíli už probíhá výběrové řízení, kdy byly osloveny tři firmy, jejichž reference dávají záruku, že jsou podle této metodiky pilotní projekt schopny zpracovat. Vítězná firma poté ve spolupráci zejména s Plzeňským krajem a EU tuto strategii zpracuje," informoval ministr financí Miroslav Kalousek.

Kraj je v diskuzi s ministerstvem pro místní rozvoj a ministerstvem financí déle než rok, kdy byly průběžně zpracovávány priority pro příští plánovací období.

"Priority jsou jednoznačné - silniční síť a nejenom krajská, ale i místní komunikace, to znamená obce, dále je to kanalizace a voda, protože si myslím, že v jednadvacátém století je naší povinností tímto zajistit lidem dobré podmínky pro život," uvedl hejtman kraje Milan Chovanec.

Ministr Kalousek mimo jiné také pochvalně pohovořil o dalších kladech Plzeňského kraje, jako jsou dobré finanční hospodaření s ohledem na fakt, že se jedná o jediný nezadlužený kraj, a kvalitně připravený aparát v čerpání financí z Evropských fondů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám