Hlavní obsah

Plzeňské bublinky rozzářily domov seniorů v Plzni na Doubravce

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dětský sboreček Plzeňské bublinky z 50. mateřské školy v úterý 26. dubna opět zavítal mezi obyvatele Domova pro seniory sv. Jiří v Plzni na Doubravce.

Foto: Jan Kaše

Plzeňské bublinky v Domově pro seniory sv. Jiří v Plzni

Článek

Překrásný dětský zpěv potěší snad opravdu každého a v případě seniorů to platí dvojnásob. Právě mezi ně již poněkolikáté zavítaly Plzeňské bublinky. Svůj hudební program tentokráte zaměřily na jaro a Velikonoce.

Pod vedením Zuzany Tomáškové a Kateřiny Majnerové děti  z 50. mateřské školy v Plzni na Doubravce zazpívaly několik písní, které doplnily hrou na různé hudební nástroje, pohybovými kreacemi či vlastnoručně vyrobenými barevnými obrázky.

Na vystoupení dětí zavítal i plzeňský hudební skladatel Vladislav Šmolík, který je autorem textu i hudby písně Černý Flíček.

"Tu písničku jsem původně složil asi před dvanácti nebo třinácti lety pro svoji vnučku. Vždy mě velice potěší, když slyším děti zpívat. Jsem zvědavý, jak Černý Flíček zazní v podání dětí z mateřské školy," uvedl před vystoupením téměř osmdesátiletý skladatel, který hraje na klavír a skládání písní se začal intenzivněji věnovat až v důchodovém věku.    

Děti svou upřímností, bezprostředností a krásným zpěvem přenesly na seniory radost a potěšení. A možná jim také dodaly trochu povzbuzení a naděje, že ani ve stáří nestojí někde na pokraji společnosti.   

Reklama

Výběr článků

Načítám