Hlavní obsah

Plzeň prožila gurmánský svátek, úspěch slavil nováček mezi restauracemi

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve rok fungující plzeňská restaurace Delish se stala Západočeskou restaurací roku 2014, návštěvníci Apetit Festivalu dali právě tomuto podniku nejvíce hlasů. Naopak již potřetí si odnesl ocenění Pivo Apetit Festivalu 2014 pivovar Pašák.

Foto: Apetit Festival

Již potřetí si odnesl ocenění "Pivo Apetit Festivalu 2014" pivovar Pašák.

Článek

Návštěvnost dvoudenní tradiční gurmánské akce Apetit Festival 2014, který probíhal o víkendu 17. a 18. května, poznamenalo deštivé počasí, přesto si ale návštěvníci za OC Plzeň Plaza cestu našli. Za oba dny na festival dorazilo 21 500 tisíc lidí.

Kuchařské show sledovali diváci zpod deštníků, nabídku restaurací si vychutnávali gurmáni pod stany a slunečníky a milovníkům piva déšť nijak zvlášť nevadil.

„Smekám před všemi, kteří přes nepřízeň počasí na festival vybaveni deštníky a pláštěnkami přišli. Velmi mě to potěšilo a jsem rád, že tradice, kterou jsme vytvořili je tak silná, že lidi neodradí ani špatné počasí. Za to všem divákům patří velký dík,” uvedl jeden z pořadatelů festivalu Petr Jirásek z agentury Pigs Production.

Druhý den festivalu představil na hlavní kuchařské stage doslova hvězdné kuchaře v podání Romana Pauluse, držitele tří michelinských hvězdiček, nebo rytíře francouzského řádu Dalibora Navrátila. Na hudebním pódiu si pod deštníky a pláštěnkami podupávali příznivci kapely Ocho Rios a odpoledne také fanoušci kapely Vltava. O zábavu prostřednictvím mluveného slova se postarali Richard Nedvěd, Pepa Polášek a Arnošt Frauenberg z pořadu Na stojáka.

Vyvrcholením nedělního programu bylo vyhlášení nejlepší restaurace a piva Apetit Festivalu. Jako třetí nejlepší restauraci zvolili návštěvníci restauraci Švejk U Pětatřicátníků, druhé místo obsadila restaurace PI.JEZ.PI a nositelem titulu Západočeská restaurace roku 2014 se stala restaurace Delish.

„Chtěl bych poděkovat svému bratrovi a švagrovi, se kterými jsme vloni restauraci otevírali. Rok na tom tvrdě makáme, je to naše hobby a proto je tohle skvělé ocenění naší práce,” řekl při přebírání ceny jeden z majitelů restaurace Delish Marek Hrabák.

Z nabídky 20 pivovarů a minipivovarů vybrali návštěvníci svými hlasy také nejlepší pivo festivalu. Na třetím místě se umístil se svou nabídkou pivovar U Bizona, druhou příčku obsadil pivovar U Stočesů a už potřetí nejvyšší pozici obhájil pivovar Pašák.

„Myslel jsem si, že obhájit vítězství další rok je nemožné. Rok od roku je to těžší a kvalita se vyrovnává, je to rozdíl jen několika málo hlasů. Chci poděkovat Plzeňákům, kteří přišli a naše pivo ocenili,” poděkoval sládek pivovaru Pašák Václav Ebrl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám