Hlavní obsah

Plzeň je nyní pod drobnohledem strážníků

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci v Plzni zvýšili kontrolu veřejného pořádku na problematických místech ve městě. Jejich cílem je předejít v co nejvyšší možné míře kriminalitě a proviněním za hranicemi zákona. Speciálně Bory, kde se vyskytuje nejvyšší počet problémových míst ve městě, je nyní pod drobnohledem strážníků.

Foto: Alena Oudová

Nejproblémovější část Plzně jsou Bory, které jsou nyní pod drobnohledem strážníků městské policie.

Článek

Nejproblémovější místa v Plzni jsou právě v oblasti Bor, patří mezi ně  přestupní uzel MHD Klatovská třída a ulice U Borského parku, kde se velmi často vyskytují právě bezdomovci. Dalšími problémovými místy je hangár letiště v Univerzitní ulici, Jižní nádraží nebo oblast u parku Na Hvězdě. Právě na tato místa se nyní strážníci speciálně zaměřují.

"V březnu jsme zvýšili pozornost na oblast veřejného pořádku a prevence," uvedl Jiří Hájek, velitel obvodní služebny MP Plzeň-Bory. "Na základě poznatků od strážníků a přijatých oznámení od občanů jsme vyhodnotili zásobník, kam vkládáme problémová místa a po zjednání nápravy je vyřazujeme. Tato místa pravidelně kontrolují hlídky obvodní služebny Bory," dodal Hájek.

V Plzni dlouhodobě probíhá projekt Bezpečné město, jehož cílem je koordinace PČR, MP Plzeň, samospráv na úrovni městských obvodů a Magistrátu města Plzně, jejich vzájemná kooperace a propojení v rámci řešení bezpečnostní situace města.

"Výskyt bezdomovců a squatterů je s příchodem slunného počasí znatelnější než jindy. Občané se pochopitelně těchto lidí bojí, vadí jim zápach, volné pobíhání jejich psů a často agresivní chování. Díky projektu Bezpečné město se mohou strážníci na taková místa zaměřit a situaci řešit. Vyřešení tohoto problému není jednorázovou záležitostí, ale je to problém, na kterém dlouhodobě spolupracujeme s městskými strážníky a Policií ČR," vyjádřil se k tématu starosta centrálního obvodu Jiří Strobach.

Policejní služebna na území třetího obvodu MP Plzeň-střed se pak zaměřila především na kontrolu dodržování nočního klidu. Své obchůzky realizují strážnící v blízkosti klubů a barů v centru města, především pak v ulicích Resslova, Americká třída, Tylova, Divadelní a Kollárova.

Strážníci ze Skvrňan se zaměřili především na Domažlickou třídu, kde je dlouhodobě zaznamenán problém prostituce.

Reklama

Výběr článků

Načítám