Hlavní obsah

Plzeň hostí mistrovství ČR ve sportovním aerobiku, čeká ji víkend plný dramat

Novinky, Zuzana Rybářová

Nejlepší čeští závodníci ve sportovním aerobiku, fitness týmech a ATS se utkají 6. až 8. října 2017 na mistrovství České republiky v Plzni. Téměř tisícovka závodníků tady předvede to nejlepší, s čím se hodlá představit na blížícím se světovém šampionátu v nizozemském Leidenu.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Plzeň čeká víkend plný dramat – hostí MČR ve sportovním aerobiku

Článek

Se svými propracovanými sestavami se na Mistrovství České republiky ve sportovním aerobiku, fitness týmech a ATS ve Sportovní hale TJ Lokomotiva Plzeň představí zástupci naší aerobikové elity, včetně úspěšných medailistů z evropských a světových šampionátů.

Největší souboje o postupová místa jsou tradičně očekávány u individuálních sestav žen, kde mezi horké favoritky patří Adéla Citová z Fitness studia Louny, která bude pod vedením trenérky a choreografky Jitky Hofmannové obhajovat loňský titul mistryně ČR. Od té doby si na své konto mimo jiné připsala i cenné zkušenosti z mezinárodních závodů a na posledním mistrovství Evropy získala bronzovou medaili.

Ostře sledovaný bude také výkon Terezy Tydlitátové z Corridoor Teamu, která je díky svému úspěchu na mistrovství Evropy, kde obsadila stříbrnou příčku, rovněž kandidátkou na medailové umístění. Na mezinárodní závody se vrátila po třech letech pauzy a vážném zranění a předvedla skvělý výkon.

Dalším horkým favoritem na medailová umístění bude v kategorii dospělých zkušené Trio Fitness studia Louny ve složení Kristýna Zahradníčková, Lucie Veličková a Adéla Citová, které zaslouženě získaly zlato i na posledním mistrovství Evropy.

Velké a napínavé utkání se odehraje jistě také v kategorii juniorů. V kategorii žen 14 až 16 let se předvede loňská mistryně světa v této kategorii Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov a nadějná Viktorie Prokopová z Fitness Center Báry a Hanky Šulcových.

Skvělé výkony jistě podá i zlaté juniorské trio z mistrovství Evropy v sestavě Dominika Herzánová, Marika Podlucká a Andrea Švihálková z Corridoor Teamu.

Nejvíce závodníků na mistrovství bude již tradičně pocházet z Fitness centra Báry a Hanky Šulcové. V soutěži pódiových skladeb pak bude nejvíce zastoupená Gymnastická škola Martiny Wudyové z Mladé Boleslavi a pořadatelský klub Aerobik klub LADY Plzeň.

Všichni závodníci se však na jednom shodují: o tomto víkendu v Plzni chtějí ukázat, s čím a v jaké kondici se hodlají utkat se soupeři na mistrovství světa v nizozemském Leidenu, které se koná už 17. až 21. října 2017.

Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku, fitness týmech a ATS vypukne v pátek 6. října ve 14 hodin, kdy budou probíhat základní kola. V sobotu je pak na pořadu dne semifinále v kategorii 8 až 10 let, 11 až 13 let a 14 až 16 let a některé kategorie 17 a více let. Neděle bude ve znamení velkého finále všech kategorií.

Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz patří mezi nejaktivnější sportovní svazy v ČR. Sdružuje na 80 sportovních klubů, 2500 aktivních členů a každoročně pořádá přibližně 40 sportovních soutěží. Jeho reprezentační týmy patří mezi nejúspěšnější na světě. Je nejstarší vzdělávací organizací v oblasti fitness a zaštiťuje celorepublikové osvětové projekty Děti na startu a Česko se hýbe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám