Hlavní obsah

Plzeň hledá svou vizi

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než třicet odborníků a politiků včetně plzeňského primátora diskutovalo ve čtvrtek 26. ledna odpoledne o nové vizi města Plzně. Ta má ukázat, v čem by měla být Plzeň za víc než patnáct let výjimečná.

Foto: Filip Komorous

Po loňském průzkumu názoru veřejnosti je zde další možnost, jak se mohou obyvatelé zapojit do tvorby strategického plánu.

Článek

I všichni Plzeňané mají ještě několik dní (do konce ledna) na to, aby odpověděli na otázku, v jakém městě chtějí žít v roce 2035. Po loňském průzkumu názoru veřejnosti je to další možnost, jak se mohou obyvatelé do tvorby strategického plánu zapojit. Odpověď je možné zaslat na adresu Útvar koncepce a rozvoje města Plzně, Škroupova 5, 305 84 Plzeň nebo prostřednictvím kontaktního formuláře na webových stránkách organizace.

„Zpracování analytické části strategického plánu nám ukázalo, že má Plzeň velký potenciál stanovit si vize a cíle, které bude naplňovat v budoucích desetiletích,” řekl primátor Martin Zrzavecký. Podle něj je strategický plán nutný k tomu, aby se společnost mohla rozvíjet.

Plzeňané se mohou do tvorby vize zapojit, když odpoví na otázku, v jakém městě chtějí žít v roce 2035. „Odpovědi Plzeňanů, které se nám už od začátku ledna schází, se stanou jedním z podkladů při přípravě nové vize města. Přejeme si, aby byla Plzeň pro obyvatele přitažlivá, aby na ni byli hrdí, proto nás jejich názor zajímá,” uvedla ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

Analytickou část strategického plánu, jehož zpracování začalo již na podzim 2015, schválilo v prosinci plzeňské zastupitelstvo. Na jaro 2017 připravuje Útvar koncepce a rozvoje města Plzně setkání s občany k námětům, které by neměly ve strategickém plánu chybět.

Reklama

Výběr článků

Načítám