Hlavní obsah

Plzeň chystá velkolepou silvestrovskou oslavu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celá řada měst a obcí přistoupila v letošním roce k úsporným opatřením a finance, které běžně vynakládala na oslavy konce roku a přivítání toho nového, minimalizovala nebo se rozhodla vůbec nevynakládat. Plzeňané se ale o svoji silvestrovskou oslavu bát nemusejí.

Foto: Hynek Mojžíš

Plzeňané o silvestrovskou oslavu a velkolepý ohňostroj nepřijdou ani v letošním roce.

Článek

Plzeňané jsou tradičně zvyklí se poslední den roku shromáždit na náměstí Republiky a společně vstoupit do roku nového. Doprovodný program a očekávaný ohňostroj k tomu v kulturním centru, jakým Plzeň bezpochyby je, samozřejmě patří.

„Lidé nám volají na úřad a ptají se, zda bude opět ohňostroj na náměstí. Většina obyvatel už si ani neumí představit, že by silvestrovská oslava v centru Plzně nebyla,“ potvrdil zájem Plzeňanů starosta centrálního plzeňského obvodu Jiří Strobach. 

Právě Městský obvod Plzeň 3 se každoročně snaží vyjít zájmu obyvatel Plzně vstříc, zajistit dostatek finančních prostředků a uspořádat na náměstí tradiční silvestrovskou oslavu. Stejně tak zůstává centrální obvod pořadatelem i pro letošní rok.

„Silvestrovskou oslavu pořádáme již potřetí. Každé město by mělo mít svůj vlastní velký ohňostroj a oslavu v centru si Plzeňané velmi oblíbili. Loni si přišlo na náměstí Republiky připít více než sedm tisíc lidí,“ uvedl Jiří Strobach.

Silvestrovská oslava bude na náměstí Republiky v Plzni zahájena ve 21 hodin. Vedle půlnočního ohňostroje a společného odpočítání posledních vteřin roku 2010 se mohou slavící těšit na skupinu Sifon. Hrát bude také DJ. Na místě budou zajištěny stánky s občerstvením a o půlnoci proběhne společný přípitek Plzeňanů.

Reklama

Výběr článků

Načítám