Hlavní obsah

Plaveme prsa s Aliancí žen s rakovinou prsu (nejen) v Brně

Novinky, Táňa Pikartová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní koalice Europa Donna vyhlásila i letos svoji osvětovou kampaň, která vrcholí konkrétními aktivitami v jednotlivých členských zemích této koalice, jíž je Česká republika členem, právě v měsíci říjnu. Letošní výzva zní: Dělej správná rozhodnutí.

Foto: Táňa Pikartová

Akci Plaveme prsa, kterou organizuje Aliance žen s rakovinou prsu, podpoří také česká plavkyně Bára Zapletalová.

Článek

Aliance žen s rakovinou prsu o. p. s. se rozhodla v rámci této kampaně uspořádat v České republice celostátní akci pro veřejnost se symbolickým názvem Plaveme prsa. Smysl této akce spočívá především v tom, že upozorňuje na dobrou prognózu, pokud je léčba rakoviny prsu zahájena včas, a možnosti kvalitního života vyléčených žen.

Při akci Plaveme prsa, která se uskuteční v sobotu 15. října v desítkách měst České republiky, půjde o plavecké štafety, jimiž zdraví podpoří nemocné, vítána je tedy s radostí i účast veřejnosti. Manželé, kamarádi, kamarádky, známí, dcery, synové, uplavte pro nemocné ženy alespoň jednu pětadvacítku. Vyjádříte jim solidaritu a pochopení. Budou vědět, že nejsou na svoji nemoc samy.

Plavání je bezpochyby zdravý pohyb, proto ho Aliance vybrala, coby svoji aktivitu v rámci letošní říjnové kampaně boje proti rakovině. V Praze se bude v sobotu 15. října plavat na Olšance, v Brně, se zúčastní tři kluby - MAMMA HELP centrum, klub DIANA a LRP Brno. Akce se uskuteční v sobotu 15. října  od 13 do 17 hodin v krytém bazénu na koupališti Kraví hora. 

"Zatím plaveme ve třinácti městech, z toho mám velkou radost. Nejsem pověrčivá, ale když jich bude čtrnáct, patnáct…, budu ještě radši,“ říká k říjnové akci Plaveme prsa ředitelka Aliance žen s rakovinou prsu Eva Knappová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám