Hlavní obsah

Plavec Jakub Štemberk si přivezl z Domažlic titul mistra ČR

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro jedenáctileté plavce jsou nejvyšší možnou soutěží Poháry České republiky, které se plavou zvlášť v Čechách a zvlášť na Moravě. O víkendu 9. a 10. června přivítali Domažlice plavce z celých Čech na Letním poháru ČR. Zúčastnili se i plavci TJ Slavie Chomutov.

Foto: Miroslav Volf

Plavci TJ Slavie Chomutov s trenérem

Článek

V silné konkurenci 146 závodníků z 28 plaveckých oddílů z celých Čech se podařilo na Letní pohár ČR probojovat celkem sedmi plavcům plaveckého oddílu TJ Slavie Chomutov. Smolné období si ale jen pár dní před odjezdem vybral Josef Štemberk, který se nepříjemně zranil. Do štafet navíc odcestovali Jakub Dohnanský a Lucie Grussová.

Plavcům TJ Slavie Chomutov se podařilo do Chomutova přivézt celkem 6 medailí. Největší medailovou sbírku a především tu nejcennější, zlatou, s titulem mistra ČR si převezl Jakub Štemberk za 200 m volný způsob, který zaplaval v souboji až do poslední chvíle a ve skvělém čase 2:27,30. Jakub přidal ke zlatu stříbro za 800 m volný způsob, kde se celý závod přetahoval o prvenství, to mu nakonec uniklo o 5 desetin. V další kraulové disciplíně na 400 m doplnil Jakub sbírku medailí a za třetí nejlepší čas bral bronz. Jakub se blýskl také v polohové a kraulové štafetě, kde spolu s Jiřím Lisým, Jakubem Dohnanským a Filipem Kudláčkem dokázal dvakrát vybojovat bronz. Jakub plaval ještě 100 m znak (13.), 50 m volný způsob (9.) a 100 m volný způsob (7.). Ve všech svých startech navíc vylepšil svá osobní maxima.

Druhým a posledním medailistou v individuální disciplíně se stal prsař Jiří Lisý, který se na dvousetmetrové prsařské trati dokázal probojovat mezi trojici nejlepších, zaplaval čas 3:13,40 a vybojoval cenný bronz. Na 100 m prsa však jeho výkon stačil "pouze" na 4. místo a bramborovou medaili. V dalších disciplínách se Jirka na medailová místa neprobojoval, 100 m polohový závod 18. místo, 200 m volný způsob 16. a na 200 m polohový závod byl diskvalifikován. Také Jirka byl členem bronzových štafet.

Dalším plavcem byl Filip Kudláček, 100 m znak 22., 50 m volný způsob 21., 100 m polohový závod 27., 100 m volný způsob 25., 200 m znak 13. a 200 m volný způsob 17. Ale ani Filip neodjel s prázdnou, také on plaval ve štafetách a odvezl si tak dvě bronzové medaile.

Čtvrtým a posledním zástupcem v řadě chlapců byl Jakub Dohnanský, pro kterého to byly první mistrovské závody. Nedokázal se sice na oblastních přeborech probojovat mezi přijaté závodníky, ale jako náhradník za zraněného Josefa Štemberka se stal velmi platným členem ve štafetových závodech a pomohl svému týmu vybojovat dva bronzy. A tak i Jakub si domů vezl na krku dvě třpytivé medaile.

Děvčata tolik štěstí a sil neměla a žádné z nich se nepodařilo probojovat na medailová umístění. Johanka Holá 100 m prsa 7., 200 m prsa 9., 100 m a 200 m polohový závod a 400 m volný způsob 14. Kristýna Dvořáčková 800 m volný způsob 8., 100 m motýl a 200 m znak 15. a 50 m motýl 18. Alexandra Bričová 100 m znak 15. a 50 m volný způsob 19. Čtvrtou plavkyní byla Lucie Grussová, která se zúčastnila pouze štafetových závodů. Děvčata TJ Slavie Chomutov obsadila v kraulové i polohové štafetě shodně pátá místa.

Celkové výsledky ke stažení zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov k nahlédnutí zde

Celkové výsledky ke stažení zde Výsledky plavců TJ Slavie Chomutov k nahlédnutí zde Fotogalerie ze závodů k prohlédnutí zde

Fotogalerie v plném rozlišení (663MB) ke stažení zde

Reklama

Výběr článků

Načítám