Hlavní obsah

Plavci TJ Slavie Chomutov přivezli Litoměřický kalich

Novinky, Miroslav Volf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavci TJ Slavie Chomutov se v sobotu 28. ledna vypravili do Litoměřic. Návrat byl zaslouženě slavnostní - přivezli 26 zlatých, 7 stříbrných a 12 bronzových medailí. Celkový součet 221 bodů v soutěži družstev znamenal jednoznačné vítězství a s ním i putovní pohár Litoměřického kalichu.

Foto: Miroslav Volf

Sladká tečka na závěr úspěšných závodů. Dva dorty za dvě vítězství v závodě štafet.

Článek

Pohár Litoměřického kalichu se podařilo plavcům TJ Slavie Chomutov získat v posledních čtyřech letech již potřetí. Oddíl reprezentovalo celkem 30 plavců ve věku od 9 do 14 let, jimž se podařilo získat celkem 45 cenných kovů. Do celkového hodnocení v boji o pohár se započítávaly body ze všech 100metrových disciplín (volný způsob, znak, prsa, motýl, polohový závod). Výjimkou byl pouze závod na 100 m volný způsob, kde se plavaly rozplavby a finále - do toho postoupilo pouze 6 nejlepších plavců z rozplaveb příslušné věkové kategorie.

V kategorii 13 a 14letých plavců chomutovský oddíl podle očekávání nejlépe reprezentovali 14letí Tomáš Franta a Štěpánka Šilhanová. Tomáš zvítězil ve všech 100metrových disciplínách kromě 100 m prsa, kde skončil čtvrtý, a přidal vítězství na 50 m znak. Štěpánka také zvítězila ve všech 100metrových disciplínách, pouze na 100 m prsa byla bronzová, vítězství přidala také na 50 m znak. V této kategorii plavali ještě 14letí Ondřej Šícha a Martin Šícha a 13letí Jakub Volf, František Štemberk, Vít Špelina, Ondřej Slabihoud, Michaela Levová a Eliška Vetýšková. Tito plavci sice na nejvyšší příčky nedosáhli, ale svými výkony do šestého místa přispěli do celkového bodového zisku svého oddílu.

V kategorii 11 a 12letých jsme měli také dvě želízka v ohni - 12letého Kristiána Kolumbera a stejně starou Barboru Veselou. Kristián potvrdil svou skvělou formu a zvítězil ve všech 100metrových disciplínách kromě 100 m volným způsobem, kde skončil na bronzové příčce. Přidal ještě bronz na 50 m znak. Barbora potvrdila své prsařské kvality a zvítězila v této disciplíně jak na stometrové, tak na padesátimetrové trati. V této kategorii nás reprezentovali ještě 12letí Libor Duchoň, Klára Bittnerová a Kateřina Molnárová a 11letí Filip Kudláček, Jiří Lisý, Jakub Štemberk, Josef Štemberk a Barbora Rohlová. Také tito plavci nedosáhli na cenné kovy, ale také přispěli svými výsledky a posbírali několik cenných bodů pro družstvo.

V nejmladší kategorii 10letých a mladších plavců zářila třemi zlaty a třemi stříbry Eliška Dvořáková, jedním zlatem, jedním stříbrem a čtyřmi bronzy Kamila Slabihoudová a dvěma zlaty, jedním stříbrem a dvěma bronzovými medailemi Karel Pěnkava, všichni 10letí plavci. Jediným naším 9letým plavcem s medailemi byl Matěj Volf, ten získal stříbro na 50 m motýlek a dvě bronzové medaile na 50 m znak a volný způsob i přesto že musel bojovat v kategorii s plavci o rok staršími. V této kategorii plavali ještě 10letí Jakub Kindl, Martin Oharek, Ela Strašková, Michaela Malinová a Alice Rychtrová a 9letý Samuel Fischer.

Fantasticky si vedla i naše nejsilnější "A" štafeta ve složení Tomáš Franta, Štěpánka Šilhanová, Kristian Kolumber a Barbora Veselá. Této čtveřici se podařilo zvítězit jak ve štafetovém závodě 4x25 m volný způsob, tak 4x25m polohový závod a za svá vítězství získala dva sladké dorty, na kterých si pochutnala po skončení závodů celá chomutovská výprava.

Fotogalerie ze závodů zde

Reklama

Výběr článků

Načítám