Hlavní obsah

Platforma Stílko na porubském Alšově náměstí dnes končí

Novinky, Jiří Bárta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři květnové týdny mohli porubští občané trávit svůj volný čas na Alšově náměstí, kde každodenně probíhal pestrý program pro dospělé i děti. Platforma Sdílko Poruba pro ně připravila jedinečnou pop-up expozici s desítkami regionálních prodejců, výrobců, designérů a architektů.

Foto: Jiří Bárta

Výstava v kontejnerech KOMA design

Článek

Cyklus přednášek s názvem Proměny Poruby ukončili v posledním květnovém týdnu architekti D. Kotek, Aleš Gruber a D. Konczyna seznámil zájemce s plánováním rozvoje městského obvodu Poruba.

Poslední den této zajímavé akce představila Lada Vyvialová svou módní značku Lada Fashion, včetně sociálního projektu Umění lidem. Firma Muzikant.cz po celý den nabízela k prodeji velkou škálu hudebních nástrojů. Naposledy si mohli zájemci prohlédnout výstavní expozici architektonických návrhů zvelebení veřejného prostoru tohoto obvodu.

V 17 hodin v rámci slavnostní zakončení Sdílka jeho organizátoři zhodnotí na Alšově náměstí celý letošní program a pozvou porubské občany na večerní prémiové promítání v letním kině Amfi, v němž poslední filmová sezóna proběhla v roce 1996. Dnes se opět po 22 letech letní kino vrací do míst, kam chodily za filmy generace Ostravanů. V něm bude jako součást festivalu Ostrava Kamera Oko promítnut americký oscarový film Annie Hall režiséra Woodyho Allena.

Související témata:

Výběr článků

Načítám