Hlavní obsah

Planetárium plzeňské Techmanie jede bojovat na filmový festival

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autorský film plzeňského Techmania Science Center Hluboký vesmír se zúčastní 9. ročníku Fulldome festivalu. Ten začíná v německé Jeně 28. května a ve stejné kategorii se o hlasy poroty bude ucházet ještě dalších sedmnáct snímků z USA, Austrálie, Japonska, Německa a dalších zemí.

Foto: Techmania Science Center

Autorský film plzeňského Techmania Science Center Hluboký vesmír se zúčastní 9. ročníku Fulldome festivalu.

Článek

Fulldome festival je prestižní přehlídka projekcí na kulovou plochu.

"Po prvním roce zkušeností s naším digitálním systémem jsme chtěli prezentovat výsledek naší práce. Pořadatelům se snímek líbil, a proto ho zařadili do hlavní části soutěže," říká k účasti režisér a scénárista snímku Tomáš Meiser. Film Hluboký vesmír již zabodoval na české scéně, když získal druhé místo v soutěži o popularizaci vědy pořádané Akademií věd – SCIAP. Před ním se umístil snímek z produkce České televize. Na festivalu v Jeně se bude promítat v angličtině.

Planetárium v Jeně je jedno z největších v Evropě a zároveň nejstarší stále otevřené na světě. Jeho vznik je úzce spojen s věhlasnou optickou firmou Carl Zeiss. Planetárium se může pochlubit například jedním z největších opto-mechanických systémů na světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám