Hlavní obsah

Plameny z hořící dílny v Rožnově pod Radhoštěm zasáhly i střechu rodinného domu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předběžně dvoumiliónovou škodu způsobil v úterý 15. května požár dílny u rodinného domu v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku, který večer likvidovalo pět jednotek hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Oheň z hořící dílny zasáhl i střechu rodinného domu.

Článek

„Při požáru nebyl nikdo zraněn, zjišťování příčin, proč začalo hořet, bude pokračovat dnes dopoledne,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Majitel rodinného domu ohlásil hasičům v 18:22 hodin, že v místní části Dolní Paseky v Rožnově pod Radhoštěm hoří dílna u domu. K požáru ihned vyjeli profesionální hasiči z Valašského Meziříčí a dobrovolní hasiči z Valašské Bystřice, Zašové a Prostřední Bečvy. Od hořící kůlny ve Viganticích na Vsetínsku operační důstojník odvolal jednotku hasičů z Rožnova pod Radhoštěm.

„Jako první přijeli k požáru hasiči z Rožnova pod Radhoštěm a při průzkumu zjistili, že v hořící dílně je dvacetilitrový kanystr a desetikilová tlaková nádoba na propan-butan. Další nádobu na plyn, která stála venku, odpojil majitel ještě před příjezdem hasičů. Požár se rychle šířil a plameny poškodily střechu obytné části rodinného domu,“ sdělil Roman Žemlička.

K uhašení plamenů nasadili hasiči několik proudů vody. V dýchacích přístrojích se jim podařilo z objektu vytáhnout tlakovou nádobu. Naštěstí v ní nebyl žádný plyn a prázdný byl i kanystr. Okolo 19. hodiny zabránili hasiči šíření požáru a začali s dohašováním a vyhledáváním skrytých ohnisek hoření.

Reklama

Výběr článků

Načítám