Hlavní obsah

Plameny pohltily pilu, mráz komplikoval zásah hasičům

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za zhruba 2,5 miliónu korun způsobil ve středu 8. února požár pily v Jasenné na Zlínsku. Oheň likvidovalo pět jednotek hasičů, nikdo nebyl zraněn. Příčinou neštěstí se nadále zabývají vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár pily.

Článek

„V 01:48 hodin, přijal operační důstojník hasičů ve Zlíně hlášení o požáru pily za areálem zemědělského družstva v obci Jasenná. Požární poplach byl vyhlášen jednotkám profesionálních hasičů z centrální požární stanice Zlín a požární stanice Vsetín a jednotkám dobrovolných hasičů obcí Jasenná, Vizovice a Zádveřice-Raková. K požáru vyjelo celkem šest automobilových stříkaček, jeden technický automobil a jeden velitelský automobil,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

První k požáru přispěchaly jednotky hasičů z Jasenné a Vizovic. Hasiči průzkumem zjistili, že hoří sestava mobilních buněk a přístřešek pro katr.

„Hašení jim komplikoval mráz a nedostatek vody, kterou si museli dovážet z hydrantu i nedostatečné osvětlení. Kvůli mrazu se pod nohama hasičů vytvořilo kluziště, které znesnadňovalo jejich pohyb na požářišti. I přes tyto nepříznivé podmínky se podařilo v 2:40 hodin omezit další šíření požáru,“ popsal zásah hasičů Roman Žemlička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám