Hlavní obsah

Plameny pohltily krmicí vůz, řidič skončil v nemocnici

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodu za půl milionu korun způsobil zemědělskému podniku v pátek 22. února odpoledne požár krmicího vozu v Chropyni na Kroměřížsku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Krmicí vůz v plamenech.

Článek

„Řidiči vozidla, který se nadýchal zplodin, hasiči poskytli předlékařskou péči včetně kyslíku. Přivolaní zdravotní záchranáři pak muže odvezli k ošetření do nemocnice,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Podle mluvčí vyšetřovatel hasičů stanovil jako příčinu požáru technickou závadu v motorovém prostoru. Uchráněné hodnoty vyčíslil na sto tisíc korun.

Oznámení o požáru vozu obdrželi hasiči o půl páté odpoledne a operační důstojník ihned vyslal do akce profesionální hasiče z Kroměříže a místní dobrovolní hasiče. 

„Už z dálky viděli hasiči hustý dým z plně naloženého krmicího vozu, jehož přední část byla v plamenech. K uhašení požáru použili dva vysokotlaké proudy a během několika minut měli oheň pod kontrolou. Před pátou hodinou velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru,“ popsala zásah hasičů mluvčí.

V průběhu hasebních prací hasiči vozidlo průběžně kontrolovali termokamerou z obavy, že se požár rozšíří i na krmivo pro dobytek. Z tohoto důvodu proto ochlazovali vodou celý vůz. Ve čtvrt na šest velitel zásahu vyhlásil likvidaci požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám