Hlavní obsah

Písničkář Ivan Hlas zahraje se svým triem ve Valašském Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Známý český písničkář a hudebník Ivan Hlas míří po dvou letech opět do Valašského Meziříčí. Po účinkování na Valašském špalíčku 2014 tentokrát zahraje v komorním prostředí Malé scény za oponou, a to ve čtvrtek 18. února od půl osmé večerní s kolegy Jaroslavem Nejezchlebou a Norbi Kovácsem.

Foto: Ondřej Smolka

Ivan Hlas Trio na festivalu Valašský špalíček 2014.

Článek

Ivan Hlas se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, který byl Českým lvem oceněn za nejlepší hudbu. Po necelých dvou letech se vrací do Valašského Meziříčí, tentokrát na pódium Malé scény za oponou Kulturního zařízení města Valašského Meziříčí, kde oslaví její čtvrté narozeniny otevření.

„Před čtyřmi lety, 15. února 2012, jsme v meziříčském Kulturním zařízení otevřeli Malou scénu za oponou se skromným cílem: Nabídnout znalým posluchačům příjemné prostředí, vlídnou atmosféru, nějakou kultivovanou alternativu k plytké, často i docela bizarní televizní produkci a inspirativní alternativu k zbytečnému hluku, který se na nás valí z rádií v obchodech, kavárnách, zkrátka kdekoli,” připomíná založení Malé scény za oponou její dramaturg Karel Prokeš.

„Čtvrté narozeniny Malé scény přirozeně nejsou důvodem k nějaké oslavě. My jsme se jen rozhodli připomenout ty čtyři roky naší spolupráce s návštěvníky příjemným večerem. Zveme vás tedy na koncert písničkáře z pražské Hanspaulky Ivana Hlase, violoncellisty Jaroslava Olina Nejezchleby a kytaristy Norbiho Kovácse,” dodal Prokeš.

Za svou hudební kariéru Ivan Hlas založil skupiny The Mice, Žízeň, Navi Papaya, Továrna a Ivan Hlas a Nahlas. Hrál s kapelou Yo Yo Band i s Ondřejem Hejmou. V současnosti vystupuje s kolegy Norbi Kovácsem a Olinem Nejezchlebou, kteří s ním tvoří Ivan Hlas Trio. Mezi Hlasovy největší hity patří Vítr ve vlasech, Aranka umí hula hop, Malagelo, Na kolena či Píseň pro Elišku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám