Hlavní obsah

Píšící lékaři si dali sraz v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci 3. Knižního veletrhu, který se koná v Ostravě na Černé louce, se v Domě knihy LIBREX sešli v sobotu 9. března dopoledne píšící lékaři MUDr. Jan Cimický, Doc. MUDr. Jaroslav Šimíček a MUDr. Radovan Jursa. Detektivku Jana Cimického Prchající stín křtili plk. René Dočekal a MUDr. Petr Šilhán.

Foto: Josef Zajíc

Zleva: Plk. Mgr. René Dočekal, ředitel Městského ředitelství Policie Ostrava, MUDr. Jan Cimický, MUDr. Petr Šilhán a Jitka Vaňková.

Článek

V 10 hodin se divákům představil MUDr. Jan Cimický, který zde prezentoval svůj román Srdce a skalpel a křtil svoji novou knihu detektivku Prchající stín. Autor představil obě knihy a z románu Srdce a skalpel přečetl pár zajímavých ukázek. Z knihy Aby srdce nezradilo přečetl ukázky známý ostravský kardiolog Doc. MUDr. Jaroslav Šimíček. Byl první, který s pacientem po operaci srdce zaběhl maratón.

Knihy MUDr. Jana Cimického pokřtili MUDr. Petr Šilhán, primář Psychiatrického oddělení Fakultní nemocnice v Ostravě, a ředitel Městského ředitelství Policie v Ostravě plk. Mgr. René Dočekal.

Všechny v průběhu besedy a následné autogramiády nakreslil v karikatuře Václav Šipoš, jehož výstava také probíhá v Librexu.

V 11 hodin se představil další píšící lékař tentokrát básník MUDr. Radovan Jursa. Ten prezentoval svoji nejnovější básnickou sbírku Mezi žebry déšť. Přednes jeho básní podkresloval hudební doprovod Liliany Tomeczkové.

Související témata:

Výběr článků

Načítám