Hlavní obsah

Píseckou Divadelní kavárnu rozezní klidné plochy, dravá sóla, artrock i klasické blues

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

2 Generations, rodinné duo žijící a tvořící na usedlosti v jihočeské vísce Třebkov, vystoupí v sobotu 21. ledna v Divadelní kavárně.

Foto: Petr Hejna

na festivalu Mezi ploty 2011

Článek

Kapela 2 Generations představí původní tvorbou v duchu hudby počátku 70. let s prvky artrocku, psychedelie i blues.

Základem repertoáru jsou rozsáhlejší, harmonicky bohaté kompozice, pocházející autenticky ze sedmdesátých let, ale stejně tak zazní mnoho čerstvých skladeb, od písničkové formy po klasické blues. České texty v poetické rovině jsou motivány jak přírodou a čtyřmi ročními obdobími, tak bolestmi i radostmi lásky. Rozsáhlejší plochy jsou proloženy tvrdšímy tažnými riffy a kytarovými sóly s cítěním i tónem blízkému dost znatelně Carlosi Santanovi.

Jihočeskou přírodou je motivaná např. skladba Toulky. Klip k ní, kde jsou povětšinou použity záběry z okolí "domovského" Třebkova, je dostupný zde

Kapela, původně z Prahy, bude tentokrát rozšířena exkluzivně o další krajanské hosty z jihu Čech, kterými budou Dan Hubáček - bicí (Bratři Karamazovi, Led Zeppelin Revival, Pavel Jakub Ryba, Tunell...) a Břeťa Bakala - klávesy (Good Company, Teachers, kladné hříchy mládí v rodném Brně CH.A.S.A s Mirkou Křivánkovou, Jazz Duo). Plánováni jsou se svými vstupy i další spříznění hosté - např. básník Milan Princ, známý především coby textař dalšího známého píseckého rodáka Romana Dragouna, a další ani překvapení nejsou vyloučena. 

V závěrečné hudebně vědomostní soutěži posluchači mají šanci odnést si některé z mnoha věcných cen, ať již hudební nosiče, tak ryze ekologické výpěstky z vlastní bio zahrádky.

Začátek koncertu je ve 20.00, konec je zaručen ne dříve než s půlnocí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám