Hlavní obsah

Písecké slalomy aneb Vodácký boj o Venouše i o body v Poháru předžáků

Novinky, Radek Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu a neděli 16. a 17. července se v Písku konají vodácké závody, jejichž součástí je Pohár předžáků a Písecký Venouš. Jako každý rok se sjelo velké množství vodáků, aby mezi sebou bojovali o to, kdo si odveze putovního Venouše a malí předžáčci o to, kdo bude bodovat v jejich Poháru předžáků.

Foto: Radek Blažek

Slalomy v Písku

Článek

U obou stál u zrodu Písecký Kouč, který se jednak zasadil o to, aby malí slalomáři měli svůj pohár a mohli závodit a nemuseli tak čekat do doby ve které oslaví jedenácté narozeniny a jako mladší žáci se zapojí do slalomářského zápolení.

Písecký Kouč byl toho názoru, že když malý budoucí závodníci nebudou mít možnost závodit, tak odejdou jinam, tam kde budou mít možnost se aktivně zapojit do plnohodnotného závodění. Prosadil a začal pořádat Pohár předžáků, kde tato slalomářská drobotina měla možnost ukázat co v nich je. Proto je nedílnou součástí píseckých závodů i Pohár předžáků.

Letos písecké slalomy byly bez svého Kouče, který ve středu 13. července po dlouhé a těžké nemoci zemřel. Všichni slalomáři, kteří sedali do svých lodí byli v myšlenkách s Koučem. Večer proběhlo symbolické rozloučení s Koučem, kdy Otavu rozzářily plameny svíček puštěných po řece.

Závod ve slalomu v Poháru předžáků vyhrál v kategorii K1mp Eduard Lerch, druhý byl Kryštof Lhota a třetí místo obsadil Švejda Jakub. Dívčí kategorii K1žp opanovala Antonie Galušková, druhá byla Eliška Dvořáková a třetí místo obsadila Žatecká Nikola.

Reklama

Výběr článků

Načítám