Hlavní obsah

Piráti opět uklidí část Žatce, tentokrát se zaměří na prostory pod historickým městským opevněním

Novinky, Vít Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žatečtí členové České pirátské strany plní svůj slib a v sobotu 22. června se opět pustí do akce Piráti uklízí Žatec. Zaměří se přitom na lokalitu, kterou si občané sami vybrali v anketě na sociální síti Facebook. Trnem v oku obyvatel města se staly prostory pod městskými hradbami.

Foto: Roman Kučera www.pirati.cz

Odpad v pytlích vyskládaný kolem řeky připravený k odvozu při březnové akci Piráti uklízí Žatec.

Článek

Již při první úklidové akci na konci měsíce března se Piráti zařekli, že úklidy městských částí budou pokračovat, protože jsou zapotřebí. Po krátkém oddechu při pořádání jiných akcí nechali zatím běžet anketu na sociální síti Facebook, kde vyzvali občany kje zhodnocení, které prostory města chmele a piva jsou potřeba vyčistit. V anketě bylo přijato téměř sto hlasů a s náskokem patnácti vybrali hlasující prostory pod městským opevněním.

Během hlasování proběhlo i nahlášení černé skládky v Bufu a elektronické i fyzické jednání se zástupci městského úřadu. Z toho vzešel plán na konkrétní postup, kdy v dalších krocích budou mít Piráti podporu města, jak materiální, tak i mediální a personální, protože někteří zaměstnanci úřadu přislíbili svou účast. Město Žatec dále zajistí potřebné pracovní potřeby jako rukavice, pytle a nářadí, ale i odvoz jako při minulém úklidu.

Piráti na základě hlasování tedy uskuteční další úklid kolem městského opevnění v sobotu 22. června, start proběhne v parku vedle autobusového nádraží v deset hodin dopoledne a pokračovat se bude směrem k divadlu a dále až pod pivovar.

"Prostory jsou na očích každému návštěvníkovi města. Nelíbí se nám, že zůstávají v zaneřáděném stavu. Čistota města je jeho reklamou, proto jsme rádi, že nám městský úřad vyšel vstříc a spolupracuje s námi," uvedl k tomu předseda žateckého místního sdružení České pirátské strany Radek Holodňák.

"Budeme rádi, když účast bude alespoň taková jako minule. Ukazuje se, že dobrovolnictví a lidé ochotní pomoci ještě nevymřeli. Jsme rádi, že lidem není lhostejno v jakých podmínkách žijí," dodal na závěr žatecký Pirát Tomáš Weidisch.

Reklama

Výběr článků

Načítám