Hlavní obsah

Pimprlárium Divadla loutek Ostrava vyjíždí do světa

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní interaktivní výstava loutek s názvem Pimprlárium byla v Divadle loutek Ostrava připravena k oslavám 60. výročí divadla (1953 - 2013). Výstava stále putuje. Naposledy byla nainstalována v Domě dětí a mládeže v Ostravě-Porubě.

Foto: Josef Zajíc

Pimprlárium Divadla loutek Ostrava jede do světa. 29.1.2016

Článek

Atraktivní, krásná a interaktivní výstava Pimprlárium se v roce 2016 poprvé podívá i do zahraničí. Během února a března 2016 bude výstava nainstalovaná v maďarském městě Oroszlány.

Cílem výstavy je prezentovat české loutkářské umění v zahraničí a prezentovat i statutární město Ostrava, které je zřizovatelem Divadla loutek Ostrava (DLO) a výstavu Pimprlárium svým finančním příspěvkem výrazně podporuje.

„Interaktivní výstava Pimprlárium je určena jak dětem, tak dospělým. V jednotlivých blocích výstavy se návštěvníci mohou zapojit přímo do divadelního konání. Dotvořit výrazy tváře připravených panáků, prohlédnout si jednotlivé typy loutek, osahat si je a případně si s nimi zahrát v marionetovém divadélku. V tvůrčích dílnách si pak mohou děti vyrobit svoji vlastní loutku,” sdělila Lucie Mičková z Divadla loutek.

Zájemci, kterým by se nechtělo čekat do léta, než bude výstava zpět v DLO, se mohou samozřejmě na výstavu jet podívat. Adresa centra, kde bude výstava instalována je: Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár, 2840 Oroszlány, Szent Bornála tér 1.

Vernisáž výstavy proběhne v pondělí 1. února v 15 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám