Hlavní obsah

Pikantní olomoucké derby: místní basketbalové celky se utkají o play off 

Novinky, Radim Kašpar

Když se v září roku 2013 psalo, že „do Olomouce se vrací prvoligový basketbal mužů“, nikdo si ani nepomyslel, že by o čtyři roky později byly v druhé nejvyšší domácí soutěže celky dva. Ty se nyní dokonce utkají v pátek a v neděli v přímém souboji o play off.

Foto: Monika Czabeová

Foto z lednového derby v Čajkaréně

Článek

Je tedy jasné, že v dalších bojích bude mít Olomouc svého zástupce. Zda to bude loňský bronzový medailista a zkušenější, i když oslabený Basketbal Olomouc, nebo univerzitní klub, o tom rozhodne série hraná na dvě vítězství.

Klub Basketbal Olomouc v loňském roce zabojoval a umístil se z dvaceti celků na krásném třetím místě. Do letošní sezóny však nastoupil se značně oslabeným kádrem, kdy odešla trojice ze základní sestavy, a především bez jednoho z nejlepších pivotů a střelců 1. ligy Jakuba Sedláka, který je dlouhodobě zraněn. Přesto omlazený celek s mladšími hráči předvádí bojové výkony.

V základní části byl v obou utkáních úspěšnější univerzitní klub, zda se podaří Basketbalu Olomouc tuto bilanci v důležitějších utkáních obrátit, to se dozvíme již v pátek 7. dubna a neděli 9. dubna. První zápas se hraje od 19:00 v hale UP, druhý pak v neděli moderní Čajkaréně od 18:00. Očekává se hojná účast a také zdravě vyhecovaná atmosféra odpovídající důležitosti utkání a především tomu, že jde o olomoucké derby.  

Další informace o klubu naleznete na www.basketbalolomouc.eu a zejména Facebooku - www.facebook.com/BasketbalOlomouc

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám