Hlavní obsah

Pěvecký sbor Cantica laetitia zazpívá na Májovém koncertě v Malenovicích

Novinky, Sabina Kučerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlínský sbor Cantica laetitia pořádá 19. května od 17 hodin v Modlitebně adventistů sedmého dne v Malenovicích u Zlína takzvaný Májový koncert. Na koncertě Cantica laetitia představí skladby soudobých autorů Ērikse Ešenvaldse, Petera Špiláka nebo Terezy Surovíkové.

Foto: Petra Štefková

Zlínský komorní smíšený pěvecký sbor Cantica laetitia na 13. ročníku mezinárodní soutěže pěveckých sborů Gaude Cantem v Bielsko-Biała 2017, Polsko

Článek

Zlínští sboristé pod vedením sbormistra Josefa Surovíka zazpívají také všech pět Hebrejských milostných písní od amerického dirigenta a skladatele Erica Whitacra, který patří mezi nejpopulárnější současné autory.

Posluchači se mohou těšit i na skladbu Lay a garland Roberta Lucase Pearsalla nebo český madrigal Hej! Máme na prodej od Bohuslava Martinů. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Většinu skladeb, které zazní na Májovém koncertě, budou členové sboru Cantica laetitia letos v červnu nahrávat v Českém rozhlase Ostrava.

Sbor opět odcestuje na zahraniční soutěž

Smíšený pěvecký sbor Cantica laetitia Zlín se letos chystá na 13. ročník Mezinárodního festivalu adventní a vánoční hudby, který se uskuteční od 6. do 9. prosince 2018 v Bratislavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám