Hlavní obsah

Peter Nagy oslaví kulatiny i výročí na scéně československým tour

Novinky, René Kekely

Hned dvojité výročí slaví letos zpěvák, skladatel, hudebník, textař a producent Peter Nagy. Ke svým kulatinám i výročí na hudební scéně odehraje u nás i na Slovensku 11 velkolepých koncertů. Pro fanoušky připravuje dvouhodinová vystoupení plné megahitů i srdcových písních v poprockových aranžích.

Foto: archiv P. Nagyho

Peter Nagy slaví 60. narozeniny a 35 let na scéně

Článek

Kromě svých 60. narozenin slaví Nagy letos i úspěšných 35 let působení na česko-slovenské scéně. Proto si pro fanoušky připravil tour s názvem PETER NAGY 60 CZ / SK TOUR.

Během jeho kariér vznikly hity, jako jsou S nohami na stole, Aj tak sme frajeri, Profesor Indigo, Kristínka iba spí nebo So mnou nikdy nezostarneš, které již v podstatě zlidověly.

Říká se, že věk je jen číslo, ale já nevnímám ani to číslo... Nemám na takové věci čas. Mám rozdělaných několik projektů s různými umělci. S kapelou už jsme začali připravovat narozeninový koncertní program tak, abychom fanouškům zahráli hity i mé kytarové balady. Jak sestavit playlist, je pro mě těžký úkol,“ řekl Peter Nagy.

Zpěvák také během své dosavadní kariéry složil na 200 písní, takže je jasné, že na jubilejním turné zazní jen jejich zlomek. „I když koncert bude mít kolem dvou hodin, chci, aby měl spád. Proto zahrajeme samozřejmě nejznámější písně, ale i moje srdcovky. To je většinou jiná strana mé tvorby. Kromě toho pracujeme stále na nových stránkách vytvořených speciálně k mému výročí na scéně. Budou tam fakta, rozhovory a zejména podrobná diskografie,“ konstatuje Nagy, který nedávno absolvoval dvě veleúspěšná turné ke svému aktuálnímu akustickému albu Pianko. 

Na tour se zpěvákem vystoupí skupina Indigo, jež je s tímto hudebníkem spojena několik let. „Mám štěstí na skvělé muzikanty. Už od roku 2001 hraje se mnou Mišo Kovalčík, kytarista s rockovým cítěním. Stejně jako klávesista Marek Mečiar, už to táhneme spolu devatenáctý rok, ale v pubertě ještě nejsme… Naši kapelu vždy vylepší někdo o generaci mladší – jako baskytarista Luboš Ďurech nebo náš nový bubeník Jozef Gorel, čerstvý třicátník. Je to podstatné mít vedle sebe nejen dobré muzikanty, ale i lidi, se kterými je veselo,“ pochvaluje si hudebníky kolem sebe Nagy.

Kromě skupiny Indigo tuto legendu doprovodí i dvě vokalistky. Turné obsáhne dohromady jedenáct zastávek od Košic až po Prahu - v České republice půjde o sedm měst, na Slovensku pak o čtyři. 

Tour startuje 2. 10. 2019 v Nitře a pojede přes Žilinu, Bratislavu, Otrokovice, České Budějovice, Teplice, Olomouc, Ostravu, Brno a zakončí jej 31. října v pražské Hybernii. Už nyní si fanoušci mohou kupovat vstupenky a těšit se na jeho velké hity. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám