Hlavní obsah

Pětatřicetiletá žena skočila v železničním tunelu pod rychlík

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 11. září ráno došlo v soustavě Nelahozeveských železničních tunelů v 8:25 hodin ke střetu projíždějícího rychlíku R603 Chomutovka s osobou v kolejišti.

Foto: Martin Tlustý

Soustava Nelahozeveských tunelů je dlouhá celkem 355,5 m, první tunel o délce 23,30 m je současné nejkratším železničním tunelem v ČR.

Článek

Provoz na trati byl ihned zastaven a na místo neštěstí vzápětí dorazil Hasičský záchranný sbor SŽDC z Kralup následován policisty a specialisty z odboru mimořádných událostí SŽDC. Přivolaný úřední lékař na místě konstatoval, že zranění pětatřicetileté ženy po střetu s rychlíkem R603 Chomutovka nebyla slučitelná se životem.

Neštěstí se stalo nad zdejší Dvořákovou stezkou, která se zde jako jediná schůdná cesta vine po jinak nepřístupném levém břehu řeky Vltavy mezi Kralupami nad Vltavou a Nelahozevsí.

Provoz na trati 090 z Kralup do Ústí nad Labem byl v důsledku tragické události přerušen na dvě hodiny, v 10:15 hod. došlo k obnovení provozu na druhé koleji kvůli průjezdu nejdůležitějších čekajících vlaků.

V ranním rychlíku cestovalo zhruba 200 pasažérů. Ti byli, částečně za pomoci hasičů SŽDC, z vlaku evakuováni na níže položenou Dvořákovu stezku. Po několika stovkách metrů pěší chůze dorazili ke kralupské čtvrti Lobeč, kde mohli využít narychlo zajištěnou náhradní autobusovou dopravu.

Hasiči zasahujícím kriminalistům předali na místě nalezený dopis na rozloučenou, o nešťastnou náhodu tedy zřejmě nešlo.

K obdobné tragické události na téměř na identickém místě zde v posledních letech došlo v pondělí 28. června 2010 a v neděli 16. září 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám