Hlavní obsah

Pětačtyřicátníci i pětiletí Nymburáci oslavili výročí své mateřské školy

Novinky, Jan Řehounek

Žáčci dvou generací, nyní již rodiče se svými dětmi, se sešli v pátek odpoledne k oslavě 40. výročí existence Mateřské školy Růženka v Nymburce. Ta byla otevřena už v roce 1977 jako podniková mateřská škola Závodů oborové mechanizace Nymburk, nyní je s pěti desítkami dětí jednou ze šesti nymburských městských školek.

Foto: Jan Řehounek

Děti zazpívaly lidové písničky

Článek

Slavnost k oslavě jubilea uspořádaly paní učitelky na zahradě. Děti potěšily své rodiče, prarodiče i řadu hostů krásně nacvičeným pásmem lidových písniček. O historii i současnosti školky promluvila ředitelka ZŠ a MŠ Soňa Obická.

Jako gratulant přišel i starosta města Pavel Fojtík, který v úvodu své řeči zavzpomínal, že se krátce po založení školky stal jejím žáčkem a dodnes na ni rád vzpomíná. Přislíbil, že město bude v příštím roce pokračovat v rekonstrukci interiérů objektu. Vyvrcholením podvečera bylo hromadné vypuštění balónků přání a rozsvícení vánočního stromku na zahradě.

Školka ležící nedaleko továrny v klidné městské části Zálabí je dnes součástí Základní a mateřské školy Tyršova Nymburk. V roce 2004 prošla její budova rozsáhlou rekonstrukcí - byla zateplena, dočkala se noévých oken i nového plynového topení. Pro dětské aktivity má školka dvě velmi pěkně zařízené třídy, v nichž nechybí oddychové koutky, moderní hračky, knížky a výtvarné potřeby.

Celá budova školky je obklopena zahradou, která je dobře vybavena pro sportování a hry dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám