Hlavní obsah

Pes se málem oběsil na plotě, majitel je podezřelý z týrání

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen všímavost náhodného kolemjdoucího zachránila před několika dny v Prostějově život statného belgického ovčáka. Pes uvázaný na řetězu přeskočil do sousední zahrady a uvízl. Dlouhé hodiny prostál jen na zadních tlapkách, neschopen pohybu.

Foto: MP Prostějov
Článek

Oznamovatel ohlásil na linku 156, že v jedné ze zahrad visí za obojek pes. Hlídka na místě našla napůl uškrceného belgického ovčáka.

"Pes přivázaný na řetězu přeskočil plot do sousední zahrady a uvízl na zkráceném řetězu. Vysílené zvíře bylo nuceno stát jen na zadních tlapkách, předníma se opíralo o plot," popsala situaci Jana Adámková z prostějovské městské policie.

Strážníci psa vysvobodili a převezli na služebnu. Vzápětí zjistili, že nemá čip ani tetování, takže jeho majitele museli vypátrat na základě zápisu v katastrální mapě. Majitele strážníci vzápětí kontaktovali a psa mu předali.

Trestu ale rozhodně neujde. "Událost byla postoupena správnímu orgánu pro podezření z přestupku na ochranu zvířat proti týrání. Navíc tím, že zvíře nebylo čipováno ani tetováno, majitel porušil vyhlášku č.8/2010 o místním poplatku ze psů," uzavřela Adámková.

Reklama

Výběr článků

Načítám