Hlavní obsah

Pavel Anděl uvádí Špačkův rodinný koncert

Novinky, Eva Špačková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 10. prosince v 18.00 hodin v Salesiánském divadle v Praze-Kobylisích (Kobyliské náměstí 1, stanice metra C – Kobylisy) se poprvé setkají Špačci s moderátorem, hercem a producentem v jedné osobě - Pavlem Andělem.

Foto: Markéta Navrátilová

Moderátor Pavel Anděl

Článek

Jejich společné účinkování na benefičním koncertě pro Salesiánské středisko mládeže svede dohromady hned několik známých osobností z uměleckého světa.  

Prvním z nich je Josef Špaček jun. - houslista, který se zapsal do historie hned dvakrát. V roce 2011 se stal nejmladším koncertním mistrem České filharmonie a v roce 2012 se jako 1. český houslista probojoval v nejobtížnější světové houslové soutěži Královny Alžběty v Bruselu až do jejího finále a získal laureátský titul.

Petr Špaček – violoncellista, bratr Josefa, získal bakalářský titul na prestižní americké Univerzitě New England Conservatory v Bostonu, v USA a je zakladatelem nejznámějšího violoncellového kvarteta u nás – Prague Cello Quartet.

Tatínek Josefa a Petra - Josef Špaček sen. – violoncellista, působí jako zástupce koncertního mistra v České filharmonii již 23 let a s oběma syny často koncertuje nejen v České filharmonii, ale i na netradičních akcích, jako jsou právě rodinné koncerty. K hostování na těchto koncertech přibírá i dceru Janu Špačkovou – příčná flétna, studentku medicíny a nejmladšího z rodiny Špačků – jedenáctiletého Jakuba, klavír, housle.

Pětici Špačků, hrajících na různé nástroje a v různém obsazení, bude na benefičním koncertě uvádět, skvělý moderátor Pavel Anděl, který je známý u diváků především svými pořady Noci s Andělem. V současné době se podílí nejen na přímých přenosech nového pořadu ČT Art, Tečka páteční noci, na přípravě pokračování velmi úspěšného animovaného večerníčku O nejmenším slonovi na světě, ale i na činnosti nově vznikající nadace Modrá rybka.

Pavla Anděla se Špačky na stejných divadelních prknech spojila tak trochu náhoda a zároveň snaha pomáhat – pomáhat těm nejpotřebnějším – dětem, které si samy pomoci nemohou.

Pokud i vy jste naladěni na stejných frekvencích pomoci dětem, ale i lásky k hudbě a umění, nenechte si tento koncert ujít a přijďte Salesiánské středisko mládeže podpořit. Vstupné dobrovolné.

Reklama

Výběr článků

Načítám