Hlavní obsah

Pátý ročník mezinárodního festivalu KomiksFEST! začíná v Praze

Novinky, Šárka Poláčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival s mottem unlimited, tedy bez hranic, představí i letos české a zahraniční komiksy. Probíhat bude od 30.října do 6. listopadu na patnácti místech po celé Praze.

Foto: Šárka Poláčková

Oficiální plakát

Článek

O tom, že komiksový svět má stále co nabídnout, se můžete přesvědčit sami na KomiksFEST! uspořádaném již popáté. Ten začíná v sobotu a potrvá osm dní během nichž nabídne nevšední podívanou.

Zahájení proběhne v 19 hodin na Open Party v MeetFactory na Smíchově a vyvrcholí na slavnostním předání cen Muriel v Experimentálním prostoru Roxy/NoD příští sobotu. Mezitím si na patnácti vybraných místech po celé Praze nenechte ujít výstavy, přednášky, filmy, autogramiády, divadelní představení a samozřejmě nové komiksy.

Pozvání do České republiky přijal známý francouzský výtvarník Emmanuel Guibert, nadějná výtvarnice Moki z Německa, která mimo jiné zahájí festival, nebo představitelé časopisu Stripburger, který je k zakoupení už i v ČR.

Z českých tvůrců nebude na festivalu chybět Jiří Grus s Lelou Geislerovou, kteří patří mezi špičku domácího komiksu nebo zajímavý počin českých filmařů Alois Nebel. Divákům nabídnou ochutnávku z tohoto připravovaného celovečerního filmu inspirovaného stejnojmennou komiksovou trilogií autorů Jaromíra 99 a Jaroslava Rudiše.

Hlavním cílem festivalu je ukázat komiksovou literaturu jako moderní médium, které může v dnešní době směle čelit psaným literárním dílům.

Pro více informací a podrobný program navštivte stránky KomiksFEST!u zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám