Hlavní obsah

Patnáctý ročník soutěže amatérských hudebníků právě začíná

Novinky, Tomáš Labanc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáctý ročník největší české soutěže amatérských hudebníků Radegast Líheň 2016 míří do čtvrtfinále. V něm se utká 24 kapel o celkem 8 semifinálových míst.

Foto: www.lihen.cz

Logo soutěže Radegast Líheň 2016

Článek

Čtvrtfinále této hudební soutěže bude probíhat ve čtvrtek 31. března, a příští čtvrtek, 7. dubna, ve čtyřech hudebních klubech na Moravě. Konkrétně se jedná o Music club Barrák v Ostravě, Music club Barrocko v Třinci, Jazz club v Havířově a Bounty Rock Café v Olomouci. Vstup na tyto akce je bez vstupného a začátek hudební produkce je stanoven vždy od 19 hodin.

Každý ze zmíněných večerů přitom bude probíhat pod dohledem odborné poroty. Ta z dosavadních 24 skupin vybere 8 nejlepších, které dostanou šanci zahrát si 14. dubna v semifinále. Spolu s počtem soutěžících skupin se poté zredukuje také počet míst, která budou semifinále hostit - již pouze Havířov a Olomouc.

Finále se bude konat 23. dubna v havířovské Stolárně. Kromě 4 nejlepších soutěžních skupin, které se zde utkají o ceny, se ho zúčastní také patron soutěže, česká kapela Abraxas. Její členové budou v průběhu večera spolu s porotou rozhodovat o konečném pořadí soutěžících. Na konci večera, po vyhlášení výsledků, přidají také vlastní koncert.

Reklama

Výběr článků

Načítám