Hlavní obsah

Páťáci z Libochovic ozdobili Beřkovický podzim 2016

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti z pátých tříd libochovické základní školy se staly hvězdami festivalu Beřkovický podzim, který se koná v srdci hornobeřkovické psychiatrické nemocnice.

Foto: Dagmar Vačiljová Stehlíková
Článek

Bára Basiková, Plavci, Divadelní společnost Háta, Taxmeni, Vilda Čok či Sebastian. To jsou hlavní hvězdy multižánrového kulturně vzdělávacího festivalu Beřkovický podzim 2016, který se tradičně koná v těchto dnech v Multicentru Psychiatrické nemocnice Horní Beřkovice.

Po bok těchto mediálně známých a oblíbených osobností tuzemského šoubyznysu se zařadili také žáci 5. A a 5. B ze základní školy z Libochovic. Předvedli, že mají rádi divadlo a zpěv, že jsou zdatní v historii i pohádkách a že se nestydí své umění předvést náročnému publiku.

Dvoutýdenní festival zahájily děti z 5. B pod vedením paní učitelky Štýbrové. Při příležitosti sedmistého výročí narození Karla IV. si nacvičily hudebně vzdělávací program s názvem Noc na Karlštejně. Seznámily publikum se životem, dílem a manželkami "Otce vlasti" a zazpívaly notoricky známé písně Asi do věží či Lásko má, já stůňu.

Druhý týden festivalu začal hudebními pohádkami Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka o Budulínkovi a Červené Karkulce. Tyto krásné pohádky zahráli žáci 5. A, které režírovala paní učitelka Beránková. 

Obě třídy hrály pro děti z hornobeřkovické školy a školky a pro pacienty psychiatrické nemocnice a sklidily zasloužený a bouřlivý "standing ovation".

Reklama

Výběr článků

Načítám